Fastelavnsboller med hindbærskum og marcipanremonce

Fastelavn er mit navn…. lige om lidt er det igen fastelavn og dertil hører der selvfølgelig lækre hjemmebagte fastelavnsboller.

Hvis du rigtig godt kan lide fastelavnsboller med flødeskum, remonce og creme, er denne opskrift helt perfekt.

Bollen er lavet af wienerbrødsdej, hvilket der nok er en del som er bange for at kaste sig ud i, men det er slet ikke så svært som man tror.

Det tager selvfølgelig lidt tid at få rullet dejen og lavet de 27 lag, som en wienerdej består af. Det eneste man skal være opmærksom på, er at alle ingredienser er helt kolde når du blander det sammen. Dette giver nogle skønne luftige fastelavnsboller, som er lette at variere med fyld og smag.

ca. 12 stk.

Wienerdej
25 g. gær
1 dl. koldt vand
1 dl. koldt sødmælk
1 tsk. fint salt
50 g. sukker
1 æg (koldt direkte fra køleskabet)
ca. 450 g. koldt mel (vej af og stil det evt. i fryseren en times tid inden)
250 g. koldt smør

1 æg til pensling

Udblød gæren i det kolde vand og sødmælk. Tilsæt salt og sukker samt ægget og rør det hele sammen.

Tilsæt nu melet lidt af gangen indtil dejen er samlet, pas på at den ikke bliver alt for tør.

Stil dejen på køl i en halv time.

Strø lidt mel på bordet og rul dejen ud i en firkant på ca. 30 x 30 cm.

Tag smørret ud af køleskabet og bank den flad så det er ca. 20 x 20 cm. Læg smørret midt på den udrullede dej og fold dejen ind over smørret og pak det godt sammen så der ikke er noget synligt smør.

Rul dejen ud i en rektangel på ca. 60 x 30 cm. Pas på ikke at trykke for hårdt når du ruller dejen ud, det skal gøres med en let hånd, så du ikke presser smør og dej for meget sammen.

Foldning af wienerdej

Fold den ene side af dejen ind over midten, så den dækker 2/3 dele af dejfladen og fold derefter den anden side af dejen ind over og helt ud til kanten. Dejen har nu 3 lag.

Stil nu dejen på køl i 15 minutter.

Efter køl rulles dejen igen forsigtigt ud i en rektangel på ca. 60 x 30 cm og den foldes igen efter samme fremgangsmåde som første gang. Dejen har nu 9 lag.

Stil igen dejen på køl i 15 minutter.

Dejen rulles endnu engang ud i en rektangel på ca. 60 x 30 cm. og den foldes endnu engang efter samme fremgangsmåde som første gang. Dejen har nu 27 lag.

Rul dejen ud på et meldrysset bord i en stor firkant.

Skær firkanter på ca. 10 – 12 cm. – jeg fik 12 stk. ud af denne portion.

Læg en klat remonce på hver dejstykke og fold dejen sammen og luk dem godt, så remoncen ikke kan løbe ud.

Stil bollen med samlingen ned mod bagepladen.

Lad bollerne hæve i 30 minutter.

Pensel dem med et sammenpisket æg og bag dem i alm. ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter eller indtil de er let gyldne.

Remonce
50 g. blødt smør
50 g. sukker
50 g. marcipan
(evt. 25 g. hakkede nødder)

Bland alle ingredienser sammen til en jævn masse – kan evt. også tilsætte 25 g. hakkede nødder, hvis man har lyst til det.

Vaniljecreme
Find opskriften på vaniljecreme lige her: Vaniljecreme

Hindbærskum
100 g. frosne hindbær
25 g. sukker
1 tsk. Vaniljepasta / korn fra en ½ vaniljestang
3 spsk. vand
4 dl. piskefløde

Kom hindbær, sukker, vanilje og vand i en gryde og lad det småsimre i 5 minutter.

Hæld hindbærmassen i en si og lad hindbærsaften løbe fra og lad saften afkøle.

Pisk fløde og 5 spsk. hindbærsaft til en let og lækker skum.

Når de bagte fastelavnsboller er afkølet, skæres de midt over. Læg en stor klat vaniljecreme på midten af bunden og evt. også lidt hindbærsyltetøj og sprøjt derefter hindbærskum udenom og læg den afskårne top på.

Pynt med glasur og hakkede nødder eller lign. Hvis der er lidt hindbærsaft tilovers, kan dette røres sammen med flormelis, så får du en lækker rød glasur.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar