Jeg bager ikke så mange forskellige slags småkager til jul, men jeg har mine få favoritter, som er et “must-have” i kagedåsen til juledagene. Det er bl.a. denne lækre Italienske nøddesmåkage – når du først har prøvet én, får du rigtig svært ved at stoppe igen. Kombinationen af den skønne vaniljesmåkage og de chunky nødder, er bare himmelsk.
I denne portion er der til ca. 4 fyldte bageplader med Italienske nøddesmåkager.
100 g. mandler
100 g. hasselnødder
Fordeles på en bageplade og varmes i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min.
Derefter tages skallen af hasselnødderne, så godt som det kan lade sig gøre.
Afkøl nødderne.
250 g. blødt smør
350 g. sukker
3 tsk. vaniljesukker
500 g. mel
1 tsk. bagepulver
2 æg
Smør og sukker piskes sammen og derefter tilsættes de øvrige ingredienser.
Rør dejen godt sammen og tilsæt til sidst nødderne, stadig under omrøring.
Del dejen i 4 portioner og tril dem til stænger, ca. 3 cm. i diameter.
Læg stængerne i køleskab i et par timer.
Stængerne skæres i skiver (ca. 5-6 mm) og bages i ovnen ved 190 grader i 10-12 minutter, indtil de er let gyldne i kanten.
Vær opmærksom på, at småkagerne flyder lidt ud under bagningen, så der må gerne være lidt afstand imellem dem.
De ser lækker ud.
Skal mandler og nødderne hakkes?
Hej Sisse
De er også super lækre 🙂
Jeg plejer aldrig at hakke nødderne før de æltes sammen med dejen.
Er det ikke svært at skære kagerne ud, hvis der er hele nødder og mandler i?
De ser lækre ud, og skal absolut prøves.
Hej kan man ikke udstikke dejen i stedet for