Julesmåkager

Italienske nøddesmåkager

Jeg bager ikke så mange forskellige slags småkager til jul, men jeg har mine få favoritter, som er et “must-have” i kagedåsen til juledagene. Det er bl.a. denne lækre Italienske nøddesmåkage – når du først har prøvet én, får du rigtig svært ved at stoppe igen. Kombinationen af den skønne vaniljesmåkage og de chunky nødder, er bare himmelsk.

I denne portion er der til ca. 4 fyldte bageplader med Italienske nøddesmåkager.

 

100 g. mandler
100 g. hasselnødder

Fordeles på en bageplade og varmes i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min.

Derefter tages skallen af hasselnødderne, så godt som det kan lade sig gøre.

Afkøl nødderne.

 

250 g. blødt smør
350 g. sukker
3 tsk. vaniljesukker
500 g. mel
1 tsk. bagepulver
2 æg

Smør og sukker piskes sammen og derefter tilsættes de øvrige ingredienser.

Rør dejen godt sammen og tilsæt til sidst nødderne, stadig under omrøring.

Del dejen i 4 portioner og tril dem til stænger, ca. 3 cm. i diameter.

Læg stængerne i køleskab i et par timer.

Stængerne skæres i skiver (ca. 5-6 mm) og bages i ovnen ved 190 grader i 10-12 minutter, indtil de er let gyldne i kanten.

Vær opmærksom på, at småkagerne flyder lidt ud under bagningen, så der må gerne være lidt afstand imellem dem.

 

4 Kommentarer

  • Sisse Brenøe 15. februar 2021 at 2:38 pm

    De ser lækker ud.
    Skal mandler og nødderne hakkes?

    Reply
    • Fru Østergaard 15. februar 2021 at 6:30 pm

      Hej Sisse
      De er også super lækre 🙂
      Jeg plejer aldrig at hakke nødderne før de æltes sammen med dejen.

      Reply
  • Mie 16. november 2021 at 4:46 pm

    Er det ikke svært at skære kagerne ud, hvis der er hele nødder og mandler i?
    De ser lækre ud, og skal absolut prøves.

    Reply
  • Karin Nybo 20. november 2021 at 8:09 pm

    Hej kan man ikke udstikke dejen i stedet for

    Reply

Skriv en kommentar