Lime Cupcakes

Lime Cupcakes med et strejf af kokos

Hvis man har lyst til en mere let og frisk sommerlig cupcake, så er disse lækre Lime Cupcakes med et strejf af kokos helt perfekte. Nu hvor vi går foråret og sommeren i møde, synes jeg at denne kage passer helt perfekt.

Der er tilsat lime i både kagen og toppingen, hvilket giver en rigtig frisk smag, som krydret med kokos, leder tankerne hen på sol og sommer.

Denne opskrift giver ca. 12 stk. Lime Cupcakes

100 g. blødt smør
150 g. sukker
3 æg
2 økologiske lime
1 tsk. vaniljesukker
175 g. mel
1½ tsk. bagepulver
lidt salt
50 ml. kokosmælk
45 g. kokosmel

Smør og sukker piskes godt sammen.

Æggene tilsættes et ad gangen, mens der piskes.

Tilsæt limesaft samt revet limeskal og bland i dejen.

Mel, bagepulver og salt blandes sammen og tilsættes dejen.

Til sidst tilsættes kokosmælk og kokosmel, som røres ind i dejen, som nu er klar.

Hæld dejen i muffinsforme, fyld formen ca. 2/3 op.

Bag i almindelig ovn med over/undervarme ved 175 grader i ca. 18 – 22 minutter. (I min ovn passede det med 20 minutter)

Lad de færdigbagte kager køle helt af.

Limefrosting
100 g. hvid chokolade
150 g. stuetempereret smør
200 – 250 g. flormelis
2 tsk. vaniljesukker
Saften fra en lime
Evt. pastafarve

Hak den hvide chokolade og smelt i en skål over vandbad og lad den køle lidt af.

Pisk smørret godt igennem indtil den er hvid og luftig. Tilsæt vaniljesukker og lidt af flormelisen.

Tilsæt limesaften og den smeltede hvide chokolade, mens der piskes – nu tilpasses konsistensen ved at tilsætte mere flormelis, indtil frostingen er fast nok til at sprøjte ud på kagerne.

Tilsæt evt. pastafarve.

Pisk i ca. 2-3 minutter til at massen er luftig og cremet.

Fyld frostingen i en sprøjtepose og pynt kagerne.

Rist evt. lidt kokosmel på en pande og skær en lime ud i halve skiver og pynt kagerne med det.

 

Skriv en kommentar