Marengskys – juletræer og kranse

Marengskys smager altid dejligt og så kan de varieres på mange måder mht. smag eller man kan lave sjove figurer af den lækre marengsmasse.

Når man laver marengs, er kunsten IKKE at slå luften ud af massen når den først er pisket – men det er ikke svært og det er kun kreativiteten der sætter grænser for udformningen af marengsfigurerne.

Jeg kan sommetider blive træt af kun at spise småkager og konfekt her i julen, så et luftigt marengskys er et dejligt alternativ.

Her har jeg lavet marengs juletræer og kranse. Kransene er også dekorative at hænge op.

Til en bageplade med juletræer og en bageplade med kranse, har jeg brugt følgende:

120 g. Past. æggehvider
120 g. Sukker
100 g. Flormelis
1 tsk. Eddike (lys) eller hvidvinseddike
Pastafarve

Tænd ovnen på 100 grader, varmluft.

Brug en helt ren skål – er der de mindste fedtrester i skålen, kan æggehviderne ikke piskes stive.

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret lidt ad gangen.

Tilsæt eddiken og pisk æggehviderne til en sej marengs, indtil det hænger i piskeriset og laver små toppe.

Sigt flormelisen i marengsmassen og vend det forsigtigt sammen, uden at slå luften ud af marengsmassen.

Fordel marengsen i små skåle og tilsæt pastafarve og fordel farve godt rundt i marengsmassen og hæld det derefter i sprøjteposer med forskellige tyller.

Lav de marengsfigurer du ønsker, juletræer, snemænd, hjerter, kranse eller bare små toppe.

Bag dem i ovnen i 30-40 minutter (afhængig af størrelsen på marengs-kagerne) ved 100 grader varmluft og lad dem derefter stå i den slukkede ovn, med lukket ovndør i yderligere 15 minutter.

Tag de færdige marengs ud af ovnen og lad dem afkøle helt.

For at marengs kagerne ikke skal blive bløde, er det bedst at opbevare dem i en lufttæt beholder.

  

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar