Julesmåkager

Pebernødder a la Fru Østergaard

Ingen jul uden pebernødder! Der findes et hav af opskrifter på denne lille runde småkage. Personligt er jeg mest vild med de mørke af slagsen, som er bagt med sirup og brun farin.

Jeg brugte rigtig lang tid på at lede efter den helt rigtige opskrift på nettet, men kunne ikke liiiige finde det jeg søgte. Så har eksperimenteret lidt og fandt endelig frem til lige netop den smag jeg bedst kan lide, når jeg spiser en pebernød.

Det er i hvert fald sikkert, at det er et hit herhjemme, for de forsvinder meget hurtigt fra kagedåsen!!! – Men så er det heldigvis nemt at lave en ny portion.

Denne opskrift giver ca. 4 plader pebernødder.

200 g. blødt smør
250 g. brun farin
1 dl. piskefløde
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
1 tsk. hvid peber
1 tsk. kardemomme
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
500 g. mel
½ dl. lys sirup
25 g. blendede mandler (kan undlades)

 

Smør og sukker piskes sammen.

Fløden piskes i.

Bland alle de øvrige ingredienser i og saml dejen.

Rul dejen ud i lange stænger i ca. 1 cm. tykkelse. Skær små skiver ligeledes af ca. 1 cm. tykkelse og tril dem til små kugler og læg dem på en bageplade.

Bages midt i ovnen i 10-11 min. ved 200 grader.

 

Skriv en kommentar