Rødkålssalat

Rødkålssalat med honningristede valnødder – nem og hurtig

Frisk rødkålssalat er en af mine absolut yndlingssalater her om efteråret/vinteren. Den er lækker og sprød og nem at tilberede.

Den passer perfekt til julemaden, men den er også super lækker som frokostmåltid eller til at tage med på farten i en lille beholder.

I denne salat har jeg valgt at tilføje honningristede valnødder, appelsin, æbler og rødløg, men salaten kan sagtens varieres med forskelligt fyld, f.eks. granatæble, dadler, rosiner, røde druer, nødder og kerner.

Ingredienser:
1/4 rødkålshoved, fintsnittet
2 appelsiner, skåret i tern
2 æbler med skræl, skåret i tern
2 rødløg, fintsnittet
1 stor håndfuld valnødder (ca. 1 dl)
1 tsk. smør
1 tsk. honning

Bland rødkål, appelsin, æbler og løg sammen.

Varm en gyde eller pande op, smelt smør og honning og tilsæt valnødderne. Rist valnødderne indtil smør/honning er godt fordelt. Lad valnødderne afkøle på bagepapir.

Marinade:
2 spsk. appelsinsaft
1 spsk. flydende honning
2 spsk. olivenolie eller valnøddeolie
lidt salt og peber

Bland appelsinsaft, honning og olie i en lille skål og pisk sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber.

Anret rødkålssalaten i en skål og hæld marinaden over og fordel de honningristede valnødder ud over salaten.

 

Skriv en kommentar