Skøn cheesecake med kiksebund og hindbærcurd

Når man har en veninde, som ikke ønsker sig noget i fødselsdagsgave – ja, så kan man da også bare give en kage i gave! 🙂

En kage kan jo altid sprede glæde og det gjorde denne også.

Jeg er vild med kombinationen af ostecreme og hindbær, derfor har jeg lavet denne cheesecake med en lag hindbærcurd ovenpå kiksebunden.

Til denne opskrift har jeg brugt en 24 cm. springform.

Kiksebund
150 g. smør
250 g. Digestive kiks
2 spsk. mel
2 spsk. sukker

Start med at smelte smørret i en gryde.

Knus kiksene så de bliver næsten helt pulveriseret (evt. brug en stavblender).

Bland både kiks, mel og sukker sammen med det smeltede smør.

Læg bagepapir i bunden af en springform og bred kiksemassen ud på bunden og pres det godt sammen.

Bag kiksebunden til den er let gylden i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Lad bunden køle af.

Hindbærcurd
3 bl. husblas
200 g. frosne hindbær
½ dl. vand
150 g. sukker
2 hele æg
65 g. smør

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.

Kom de frosne hindbær, vand og halvdelen af sukkeret i en gryde og kog det indtil hindbærrene er kogt ud.

Pisk resten af sukkeret sammen med æggene til en lys og luftig masse.

Vend hindbærmassen over i æggemassen med en dejskraber og hæld derefter det hele tilbage i gryden og kog det forsigtigt under omrøring, indtil det tykner og når ca. 65 grader.

Tag gryden af varmen.

Klem vandet ud af husblassen og kom det i den varme hindbærmasse og rør rundt indtil husblassen er opløst.

Skær smørret i små tern og rør det ud i hindbærcremen indtil det er smeltet.

Sæt nu hindbærcurd’en i fryseren og rør jævnligt i den indtil den tykner let og har en cremet konsistens.

Hæld hindbærcurd’en ud over den afkølede kiksebund og sæt det på køl i et par timer eller i fryseren i ca. 30 min.

Ostecremen
5 bl. husblas
2 lime
400 g. flødeost naturel
1½ dl. Cremefraiche 18 %
125 g. flormelis
4 dl. piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.

Rør flødeost, cremefraiche og flormelis sammen, rør kun indtil massen er fin og jævn.

Pres saften ud af limen og lun det i en gryde – tag gryden af varmen og smelt husblassen i den varme limesaft og lad det køle lidt.

Pisk fløden let, det må endelig ikke overpiskes.

Tag en lille smule af flødeostemassen og put det i limesaften og bland det godt. Put lidt mere flødeostemasse i limesaften og rør indtil det er helt nedkølet.

Hæld forsigtigt limemassen sammen med den resterende flødeostemasse og bland det forsigtigt sammen.

Vend flødeskummet i flødeostecremen og fordel massen over hindbærcurd-/kiksebunden.

Sæt kagen på køl i min. 3 – 4 timer.

Hindbærgelé
3 bl. husblas
100 g. frosne hindbær
1 dl. vand
50 g. sukker

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.

Hæld de frosne hindbær, vand og sukker i en gryde og kog det indtil hindbærrene er kogt ud.

Hæld de kogte hindbær op i en si og brug kun hindbærsaften.

Put den udblødte husblas i den lune hindbærsaft og rør indtil husblassen er opløst.

Lad saften afkøle indtil det er fingervarmt og hæld forsigtigt saften ud over ostecremen og stil kagen på køl indtil geleen er stivnet.

Kagen er nu klar til at blive pyntet.

7 Kommentarer

  • Anne Marie Johansen 6. januar 2018 at 9:13 pm

    Elsker hindbær og vil gerne lave denne lækre cheesecake. Nu har jeg det lidt stramt med gele, så tror du mon at man kan nøjes med to blade husblas så den ikke er helt så stiv?

    Reply
    • Fru Østergaard 7. januar 2018 at 5:00 pm

      Hej Anne Marie
      Jeg tænker at du godt kan nøjes med 2 blade husblas, men du kan også bare helt undlade geleen ovenpå og bare pynte med friske hindbær eller en hindbærkompot.
      MVH Fru Østergaard

      Reply
      • Anne Marie Johansen 7. januar 2018 at 5:28 pm

        Tak for dit hurtige svar. En hindbærkompot lyder som det rigtige for mig, tusind tak

        Reply
  • Annette Smed 17. januar 2018 at 7:52 pm

    Mums den ser for lækker ud kan man lave den dagen før ?
    Da jeg skal bruge den til en barnedåb ville det være perfekt.

    Reply
    • Fru Østergaard 17. januar 2018 at 7:54 pm

      Hej Annette

      Det kan man sagtens, den er stadig lige så god!

      MVH
      Fru Østergaard
      Annette

      Reply
  • Celine 19. januar 2018 at 8:57 pm

    Hvad er det hvide du har pyntet med?

    Reply
    • Fru Østergaard 19. januar 2018 at 10:07 pm

      Hej Celine

      Det hvide er bare smeltet hvid chokolade 🙂

      MVH
      Fru Østergaard

      Reply

Skriv en kommentar