Når man har en veninde, som ikke ønsker sig noget i fødselsdagsgave – ja, så kan man da også bare give en kage i gave! 🙂
En kage kan jo altid sprede glæde og det gjorde denne også.
Jeg er vild med kombinationen af ostecreme og hindbær, derfor har jeg lavet denne cheesecake med en lag hindbærcurd ovenpå kiksebunden.
Til denne opskrift har jeg brugt en 24 cm. springform.
Kiksebund
150 g. smør
250 g. Digestive kiks
2 spsk. mel
2 spsk. sukker
Start med at smelte smørret i en gryde.
Knus kiksene så de bliver næsten helt pulveriseret (evt. brug en stavblender).
Bland både kiks, mel og sukker sammen med det smeltede smør.
Læg bagepapir i bunden af en springform og bred kiksemassen ud på bunden og pres det godt sammen.
Bag kiksebunden til den er let gylden i ca. 15 minutter ved 200 grader.
Lad bunden køle af.
Hindbærcurd
3 bl. husblas
200 g. frosne hindbær
½ dl. vand
150 g. sukker
2 hele æg
65 g. smør
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Kom de frosne hindbær, vand og halvdelen af sukkeret i en gryde og kog det indtil hindbærrene er kogt ud.
Pisk resten af sukkeret sammen med æggene til en lys og luftig masse.
Vend hindbærmassen over i æggemassen med en dejskraber og hæld derefter det hele tilbage i gryden og varm det det forsigtigt op under omrøring, indtil det tykner og når ca. 65 grader.
Tag gryden af varmen.
Klem vandet ud af husblassen og kom det i den varme hindbærmasse og rør rundt indtil husblassen er opløst.
Skær smørret i små tern og rør det ud i hindbærcremen indtil det er smeltet.
Sæt nu hindbærcurd’en i fryseren og rør jævnligt i den indtil den tykner let og har en cremet konsistens.
Hæld hindbærcurd’en ud over den afkølede kiksebund og sæt det på køl i et par timer eller i fryseren i ca. 30 min.
Ostecremen
4 bl. husblas
2 lime
400 g. flødeost naturel
1½ dl. Cremefraiche 18 %
125 g. flormelis
4 dl. piskefløde
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Rør flødeost, cremefraiche og flormelis sammen, rør kun indtil massen er fin og jævn.
Pres saften ud af limen og lun det i en gryde – tag gryden af varmen og smelt husblassen i den varme limesaft og lad det køle lidt.
Pisk fløden let, det må endelig ikke overpiskes.
Tag en lille smule af flødeostemassen og put det i limesaften og bland det godt. Put lidt mere flødeostemasse i limesaften og rør indtil det er helt nedkølet.
Hæld forsigtigt limemassen sammen med den resterende flødeostemasse og bland det forsigtigt sammen.
Vend flødeskummet i flødeostecremen og fordel massen over hindbærcurd-/kiksebunden.
Sæt kagen på køl i min. 3 – 4 timer.
Hindbærgelé
3 bl. husblas
100 g. frosne hindbær
1 dl. vand
50 g. sukker
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Hæld de frosne hindbær, vand og sukker i en gryde og kog det indtil hindbærrene er kogt ud.
Hæld de kogte hindbær op i en si og brug kun hindbærsaften.
Put den udblødte husblas i den lune hindbærsaft og rør indtil husblassen er opløst.
Lad saften afkøle indtil det er fingervarmt og hæld forsigtigt saften ud over ostecremen og stil kagen på køl indtil geleen er stivnet.
Kagen er nu klar til at blive pyntet.
Nydelig kake med vakkert utseende .God jul
Elsker hindbær og vil gerne lave denne lækre cheesecake. Nu har jeg det lidt stramt med gele, så tror du mon at man kan nøjes med to blade husblas så den ikke er helt så stiv?
Hej Anne Marie
Jeg tænker at du godt kan nøjes med 2 blade husblas, men du kan også bare helt undlade geleen ovenpå og bare pynte med friske hindbær eller en hindbærkompot.
MVH Fru Østergaard
Tak for dit hurtige svar. En hindbærkompot lyder som det rigtige for mig, tusind tak
Mums den ser for lækker ud kan man lave den dagen før ?
Da jeg skal bruge den til en barnedåb ville det være perfekt.
Hej Annette
Det kan man sagtens, den er stadig lige så god!
MVH
Fru Østergaard
Annette
Hvad er det hvide du har pyntet med?
Hej Celine
Det hvide er bare smeltet hvid chokolade 🙂
MVH
Fru Østergaard
Kan den fryses
Hej Anna
Der skal jeg være dig svar skyldig, det ved jeg faktisk ikke 🙂
MVH
Annette
Hej
Din kage ser lækker ud den vil jeg lave.
” samler ” du den i din springform og har du kageplast rundt i kanten.
Tak.
Mvh. Helle
Hej Helle
Kagen smager også helt fantastisk, så den kan du roligt kaste dig ud i at lave.
Ja, jeg samler den i en springform og monterer kageplast rundt i kanten efter at kiksebunden er bagt og afkølet.
Rigtig god fornøjelse!
Hilsen Annette
Det er en meget smuk ostekage, som jeg har tænkt mig at lave til påske. Da der er er mange, der ikke kan lide de små kerner fra hindbærrene, vil jeg også si massen, inden jeg kommer den i æggene.
Det er en rigtig god idé at si hindbærmassen. Der er faktisk mange som ikke bryder sig om de små kerner fra hindbærrene.
Når man laver ostekager som denne kan man så bruge fløde der har været frosset ?
Hej Charlotte
Der skal jeg være dig svar skyldig, jeg har faktisk aldrig prøvet at fryse fløde. Men hvad jeg har læst mig frem til, så ser det ikke ud til at man kan piske fløden efter den har været frosset.
MVH
Fru Østergaard, Annette
Hej Charlotte
Hvor er det altså nogle fine kager du lager. Denne vil jeg lave til min svigerdatter, som elsker cheesecake. Hvor mange er der til i din kage? Hun skal have til 30 personer, men de spiser ikke så meget. Tror du 2 er nok?
Venligst Irene
Hej Irene
Hvis de kun spiser nogle små stykker af kagen, så kan du nok godt nøjes med 2 (jeg plejer at sige, at der er til 12 personer), men jeg ville nu anbefale at du laver 3 – tænk, hvis den er så god, at de får lyst til et ekstra stykke 🙂
MVH
Fru Østergaard
Annette