Skøn cheesecake med kiksebund og hindbærcurd

Når man har en veninde, som ikke ønsker sig noget i fødselsdagsgave – ja, så kan man da også bare give en kage i gave! 🙂

En kage kan jo altid sprede glæde og det gjorde denne også.

Jeg er vild med kombinationen af ostecreme og hindbær, derfor har jeg lavet denne cheesecake med en lag hindbærcurd ovenpå kiksebunden.

Til denne opskrift har jeg brugt en 24 cm. springform.

Kiksebund
150 g. smør
250 g. Digestive kiks
2 spsk. mel
2 spsk. sukker

Start med at smelte smørret i en gryde.

Knus kiksene så de bliver næsten helt pulveriseret (evt. brug en stavblender).

Bland både kiks, mel og sukker sammen med det smeltede smør.

Læg bagepapir i bunden af en springform og bred kiksemassen ud på bunden og pres det godt sammen.

Bag kiksebunden til den er let gylden i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Lad bunden køle af.

Hindbærcurd
3 bl. husblas
200 g. frosne hindbær
½ dl. vand
150 g. sukker
2 hele æg
65 g. smør

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.

Kom de frosne hindbær, vand og halvdelen af sukkeret i en gryde og kog det indtil hindbærrene er kogt ud.

Pisk resten af sukkeret sammen med æggene til en lys og luftig masse.

Vend hindbærmassen over i æggemassen med en dejskraber og hæld derefter det hele tilbage i gryden og varm det det forsigtigt op under omrøring, indtil det tykner og når ca. 65 grader.

Tag gryden af varmen.

Klem vandet ud af husblassen og kom det i den varme hindbærmasse og rør rundt indtil husblassen er opløst.

Skær smørret i små tern og rør det ud i hindbærcremen indtil det er smeltet.

Sæt nu hindbærcurd’en i fryseren og rør jævnligt i den indtil den tykner let og har en cremet konsistens.

Hæld hindbærcurd’en ud over den afkølede kiksebund og sæt det på køl i et par timer eller i fryseren i ca. 30 min.

Ostecremen
4 bl. husblas
2 lime
400 g. flødeost naturel
1½ dl. Cremefraiche 18 %
125 g. flormelis
4 dl. piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.

Rør flødeost, cremefraiche og flormelis sammen, rør kun indtil massen er fin og jævn.

Pres saften ud af limen og lun det i en gryde – tag gryden af varmen og smelt husblassen i den varme limesaft og lad det køle lidt.

Pisk fløden let, det må endelig ikke overpiskes.

Tag en lille smule af flødeostemassen og put det i limesaften og bland det godt. Put lidt mere flødeostemasse i limesaften og rør indtil det er helt nedkølet.

Hæld forsigtigt limemassen sammen med den resterende flødeostemasse og bland det forsigtigt sammen.

Vend flødeskummet i flødeostecremen og fordel massen over hindbærcurd-/kiksebunden.

Sæt kagen på køl i min. 3 – 4 timer.

Hindbærgelé
3 bl. husblas
100 g. frosne hindbær
1 dl. vand
50 g. sukker

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.

Hæld de frosne hindbær, vand og sukker i en gryde og kog det indtil hindbærrene er kogt ud.

Hæld de kogte hindbær op i en si og brug kun hindbærsaften.

Put den udblødte husblas i den lune hindbærsaft og rør indtil husblassen er opløst.

Lad saften afkøle indtil det er fingervarmt og hæld forsigtigt saften ud over ostecremen og stil kagen på køl indtil geleen er stivnet.

Kagen er nu klar til at blive pyntet.

18 Kommentarer

  • Rigmor Fagerheim 17. december 2017 at 8:12 am

    Nydelig kake med vakkert utseende .God jul

    Reply
  • Anne Marie Johansen 6. januar 2018 at 9:13 pm

    Elsker hindbær og vil gerne lave denne lækre cheesecake. Nu har jeg det lidt stramt med gele, så tror du mon at man kan nøjes med to blade husblas så den ikke er helt så stiv?

    Reply
    • Fru Østergaard 7. januar 2018 at 5:00 pm

      Hej Anne Marie
      Jeg tænker at du godt kan nøjes med 2 blade husblas, men du kan også bare helt undlade geleen ovenpå og bare pynte med friske hindbær eller en hindbærkompot.
      MVH Fru Østergaard

      Reply
      • Anne Marie Johansen 7. januar 2018 at 5:28 pm

        Tak for dit hurtige svar. En hindbærkompot lyder som det rigtige for mig, tusind tak

        Reply
  • Annette Smed 17. januar 2018 at 7:52 pm

    Mums den ser for lækker ud kan man lave den dagen før ?
    Da jeg skal bruge den til en barnedåb ville det være perfekt.

    Reply
    • Fru Østergaard 17. januar 2018 at 7:54 pm

      Hej Annette

      Det kan man sagtens, den er stadig lige så god!

      MVH
      Fru Østergaard
      Annette

      Reply
  • Celine 19. januar 2018 at 8:57 pm

    Hvad er det hvide du har pyntet med?

    Reply
    • Fru Østergaard 19. januar 2018 at 10:07 pm

      Hej Celine

      Det hvide er bare smeltet hvid chokolade 🙂

      MVH
      Fru Østergaard

      Reply
  • Anna 29. januar 2018 at 5:28 pm

    Kan den fryses

    Reply
    • Fru Østergaard 29. januar 2018 at 7:23 pm

      Hej Anna
      Der skal jeg være dig svar skyldig, det ved jeg faktisk ikke 🙂
      MVH
      Annette

      Reply
  • Helle Christensen 4. marts 2018 at 10:17 am

    Hej
    Din kage ser lækker ud den vil jeg lave.
    ” samler ” du den i din springform og har du kageplast rundt i kanten.
    Tak.
    Mvh. Helle

    Reply
    • Fru Østergaard 4. marts 2018 at 2:12 pm

      Hej Helle
      Kagen smager også helt fantastisk, så den kan du roligt kaste dig ud i at lave.
      Ja, jeg samler den i en springform og monterer kageplast rundt i kanten efter at kiksebunden er bagt og afkølet.
      Rigtig god fornøjelse!
      Hilsen Annette

      Reply
  • Elsebeth 12. marts 2018 at 7:30 pm

    Det er en meget smuk ostekage, som jeg har tænkt mig at lave til påske. Da der er er mange, der ikke kan lide de små kerner fra hindbærrene, vil jeg også si massen, inden jeg kommer den i æggene.

    Reply
    • Fru Østergaard 13. marts 2018 at 9:56 am

      Det er en rigtig god idé at si hindbærmassen. Der er faktisk mange som ikke bryder sig om de små kerner fra hindbærrene.

      Reply
  • Charlotte 18. marts 2018 at 4:15 pm

    Når man laver ostekager som denne kan man så bruge fløde der har været frosset ?

    Reply
    • Fru Østergaard 19. marts 2018 at 8:01 am

      Hej Charlotte

      Der skal jeg være dig svar skyldig, jeg har faktisk aldrig prøvet at fryse fløde. Men hvad jeg har læst mig frem til, så ser det ikke ud til at man kan piske fløden efter den har været frosset.

      MVH
      Fru Østergaard, Annette

      Reply
  • Irene 23. april 2018 at 12:14 pm

    Hej Charlotte
    Hvor er det altså nogle fine kager du lager. Denne vil jeg lave til min svigerdatter, som elsker cheesecake. Hvor mange er der til i din kage? Hun skal have til 30 personer, men de spiser ikke så meget. Tror du 2 er nok?
    Venligst Irene

    Reply
    • Fru Østergaard 23. april 2018 at 9:28 pm

      Hej Irene
      Hvis de kun spiser nogle små stykker af kagen, så kan du nok godt nøjes med 2 (jeg plejer at sige, at der er til 12 personer), men jeg ville nu anbefale at du laver 3 – tænk, hvis den er så god, at de får lyst til et ekstra stykke 🙂
      MVH
      Fru Østergaard
      Annette

      Reply

Skriv en kommentar