Små hurtige klassiske nytårs kransekager

Nu nærmer vi os årets sidste dag og når rådhusklokkerne slå det nye år ind, hører der naturligvis kransekager til. Skyl det ned med et lækkert glas Asti, da det supplerer den søde kransekage bedst.

Drik i stedet champagnen sammen med nogle velkomst-hapsere, mens I ser dronningens nytårstale.

Disse kransekager kan sagtens laves længe før de skal spises, da de med fordel kan fryses og faktisk bliver de bare endnu bedre af det.

Denne opskrift giver 15-16 stykker kransekagekonfekt.

300 g. Marcipan med 60% mandler
60 g. Æggehvider
120 g. Rørsukker

Hasselnødder, mandler eller coctailbær
Mørk chokolade

Bland æggehvider og rørsukker og lad det stå og trække i ca. 20 min. indtil sukkeret er opløst i æggehviderne.

Ælt sukkerhviderne og marcipanen godt sammen til en ensartet masse, jeg bruger min røremaskine til det.

Når massen er godt æltet sammen, kommes kransekagemassen i en kraftig sprøjtepose, gerne en stofsprøjtepose, med en stjernetylle. Sprøjt nu små kager ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Pynt eventuelt kransekagerne med en hasselnød, mandel eller coctailbær på toppen.

Bag kransekagerne i almindelig ovn ved 190 grader i 8-10 minutter eller til de er gyldne.

Tag dem ud af ovnen og afkøl.

Når kransekagerne er afkølet, dyppes bunden af kransekagen i mørk chokolade, som er smeltet over vandbad.

HUSK – Kagerne kan med fordel lægges i fryseren og tages ud den dag de skal spises.

Rigtig Godt Nytår!

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar