Træstammer og romkugler

Træstammer og romkugler – en dejmasse, to kager

Jeg tror aldrig jeg har mødt nogen som ikke kan lide Træstammer og romkugler. Mange er vilde med den bløde trøffelmasse, men nogle kan ikke lide marcipanen som er rundt omkring træstammen, men så er det jo heldigt at man bare kan trille trøffelmassen til kugler og vende dem i chokolade eller krymmel, så har man en lækker romkugle.

Disse træstammer og romkugler er super nemme at lave.

Basen til trøffelmassen er kagerester, gerne chokoladekage eller lign. men stort set alt kan bruges. Hvis man ikke lige selv har en masse kagerester gemt, kan man evt. spørge bageren sidst på dagen, om de har noget kage som de alligevel skal smide ud og som man måske kan købe billigt eller også kan man gå i supermarkedet og købe forskellige billige skærekager. Til denne masse har jeg brugt færdigkøbte chokolademuffins, marmorkage og chokoladeroulade.

Ud fra nedenstående opskrift fik jeg 12 stk. Træstammer og 10 stk. Romkugler.

Du skal bruge følgende:

1 kg. Kagerester
4 spsk. Mørk cacaopulver
2 tsk. Vaniljesukker
150 g. Revet marcipan
4 spsk. Hindbærmarmelade
125 g. Mørk smeltet chokolade
4-5 tsk. Romessens eller 3 spsk. Mørk rom

Kageresterne smuldres i en skål og blandes med de øvrige ingredienser og røres godt sammen til en ensartet masse.

Stil massen på køl i en times tid.

Rul trøffelmassen ud i en lang pølse ca. 3 cm tykke og skær dem i passende “træstamme”-længder.
Alternativt rul trøffelmassen til kugler i passende størrelse.

Overtræk til træstammer
300 g. Marcipan
150 g. Flormelis
30 g. Glukosesirup
Smeltet mørk chokolade

Bland marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen indtil du har en jævn masse.

Rul marcipanmassen ud til den kun er 2-3 mm tyk. Skær marcipanen ud i baner som passer med bredden af “træstamme”-pølsen og rul marcipanen rundt om massen, så den er helt lukket sammen.

Smelt den mørke chokolade over vandbad og dyp enderne i chokoladen.

Overtræk til romkugler
Smeltet mørk chokolade
Krymmel eller guld/kobber pulver

Smelt chokoladen og tril trøffelkuglerne i den smeltede chokolade. Alternativt, kan man lægge en klat smeltet chokolade i håndfladen (god idé at bruge gummihandsker) og tril kuglerne i hænderne så chokolade bliver jævnt fordelt. Lig dem på bagepapir og lad chokoladen tørre og tril dem derefter i guld- eller kobberstøv.

Alternativt kan man bare trille trøffelmassen i spændende krymmel.

 

Skriv en kommentar