Vaniljecupcakes med pistacie curd

REKLAME//Hvis du lige vil bage en hurtig kage, måske sammen med børnene, så er disse cupcakes et godt valg.

Forleden lavede jeg en lækker cheesecake med Pistachio Curd fra Nicolas Vahé og jeg havde lidt Curd tilbage, som jeg tænkte, kunne bruge som fyld i disse cupcakes. Men kagerne fungerer selvfølgelig også fint uden fyld.

Den lækre Pistachio Curd kan købes hos By Schøn – Alt hvad kvinder elsker!, se den lige her!

Jeg bagte først cupcakes’ne og sprøjtede efterfølgende Pistachio Curd’en ind i kagen, mens den stadig er lun.

Kagerne er her pyntet med et tykt lag luftig icing, men kan selvfølgelig også pyntes med hvid chokolade frosting, creamcheese eller noget helt andet.

Vaniljecupcakes – 10-12 stk.
125 g. Hvedemel
150 g. Sukker
2 tsk. Bagepulver
1 knsp. salt
50 g. Blødt smør
1,3 dl. mælk (jeg brugte minimælk)
1 Stort Æg
2 tsk. Vaniljepulver
½ stang Vanilje

Halvér vaniljestangen og skrab kornene ud og mas dem sammen med en smule sukker, så kornene skilles ad.

Pisk æg, vaniljekorn, vaniljepulver samt halvdelen af mælken sammen i en skål.

I en anden skål røres mel, sukker, bagepulver, salt og smør godt sammen indtil konsistensen er lidt “grynet” – tilsæt den resterende del mælk og pisk indtil massen er jævn. Mens der piskes hældes æggeblandingen langsomt i melblandingen – pisk indtil dejen er ensartet, pas på ikke at overpiske dejen.

Dejen hældes i cupcakesforme – fyld kun 2/3 op, da de hæver under bagningen.

Cupcakes’ne bages i ca. 20-23 minutter ved 175 grader alm. ovn.

Når kagerne har kølet en smule, hældes Pistachio Curd’en i en sprøjtepose med rund tylle – tyllen stikkes let ned i midten af kagen. Fyld ca. 1 teskefuld pistacie ned i kagen.

Lad kagerne køle helt af.

Icing
½ dl. Past. æggehvider
ca. 180 g. Flormelis

Æggehvider og flormelis piskes med en håndmixer indtil massen bliver luftig og helt hvidt, det tager nogle minutter.

Kom icingen i en sprøjtepose og sprøjt den ud over kagerne og drys evt. med hakkede grønne pistacienødder eller andet pynt.

 

Skriv en kommentar