Reklame│Denne opskrift indeholder sponsorerede produkter fra Carletti 🙂
Disse lækre, svampede og bløde bananmuffins med mørk chokolade og skumbanan-topping, er super nemme at lave og er et perfekt supplement til kaffehyggen.
Hvis man har et par kedelige og brune bananer liggende, er det jo en helt perfekt måde at få brugt dem på.
Jeg er efterhånden blevet temmelig glad for at smelte Carletti skumbananer sammen med piskefløde og derefter piske det op til en lækker skum. Den skum man får ud af de smeltede skumbananer, smager bare så godt og er perfekt til mange forskellige kager og desserter.
Opskrift på 10 – 12 stk. Bananmuffins
2 stk. bananer
90 g. smør
2 æg
2 tsk. vaniljesukker
125 g. rørsukker
85 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
75 g. mørk chokolade (Carletti Mørk Kæmpeplade)
1 ps. Carletti skumbananer
3 dl. piskefløde
Smelt smørret i en gryde ved lav varme – lad det køle let.
Mos bananerne og hak chokoladen groft.
Hæld æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det til en lys og luftig masse.
Bland hvedemel og bagepulver og si det ned i den piskede æggemasse – vend rundt indtil melet er godt fordelt.
Tilsæt de moste bananer og pisk dejen let indtil bananerne er godt fordelt.
Vend den smeltede smør i dejen og tilsæt til sidst den grofthakkede chokolade.
Fordel dejen i muffinsforme, brug gerne en alu-muffinsform, hvori du sætter muffinsformene.
Fyld formene ca. 2/3 og bag dem i almindelig oven ved 200 grader i 16 – 18 minutter. Hold godt øje med dem, så de ikke bliver overbagte og tørre.
Lad kagerne køle af.
Skumbanan-topping:
Dagen før eller senest 3 timer før, hældes en 3 – 4 dl. piskefløde og 1 ps. Carletti Skumbananer i en gryde og varmes op ved svag varme indtil skumbananerne er helt smeltet. Fløden må helst ikke koge.
Hæld det op i en ren skål og dæk det til med film, som skal ligge helt ned på overfladen af fløden, så der ikke dannes kondens. Stil skålen på køl.
Når det er helt koldt, piskes skumbananfløden op til en luftig skum.
Fyld skummet i en sprøjtepose med stjernetylle og pynt de nybagte bananmuffins.
Gør evt. kagen ekstra fin ved at sætte en Carletti Skumbanan m. karamel og knas på toppen.
Min topping bliver helt grynet og vil ikke blive stiv
Hej Birte – jeg tror du har pisket fløden for meget, så begynder den nemlig at skille….desværre!
Passer mængden af topping til mængden af kage?
Ja, det skulle det meget gerne gøre 🙂
Kan de fryses inden pyntning til dagen efter