Lækre sammenbagte kanelsnegle med sirup og nødder på toppen

I dag er det min mors runde fødselsdag og jeg har været tidligt oppe. Jeg havde nemlig lovet at bage lækre kanelsnegle, som hun kunne servere for de gæster hun fik på besøg til formiddagskaffen.

Jeg synes kanelsneglene er allerbedst når de er nybagte, så er de lækre bløde og snaskede. Prikken over I’et er klart den skønne sirups-masse, som til sidst hældes over kagerne.

Denne udgave er ekstra lækker, da jeg udover remonce har tilsat hakket chokolade og revet marcipan.

Gærdej
3½ dl. sødmælk
50 g. gær
4 æg
1 stang vanilje
1 spsk. kanel
1 spsk. kardemomme
½ spsk. salt
120 g. rørsukker
200 g. blødt smør
ca. 800 – 850 g. hvedemel

Remonce
250 g. blødt smør
100 g. rørsukker
100 g. brun farin
2 spsk. kanel

Ekstra fyld
80 g. hakket mørk chokolade
50-70 g. revet marcipan

Sirupsmasse
1½ dl. sirup
50 g. smør
1 dl. brun farin

Jeg bruger normalt en røremaskine til denne store portion, det er den letteste måde at få dejen godt æltet igennem.

Start med at lune mælken i en gryde og tilsæt saltet.

Smuldr gæren i en stor skål og bland det sammen med æggene.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem let sammen med lidt rørsukker, for at få vaniljekornene fordelt.

Tilsæt vanilje, sukker, kanel, kardemomme, salt og bland det godt sammen med gær og æg.

Tilsæt nu den lune mælk og rør godt.

Tilsæt lidt mel og den bløde smør og ælt godt igennem mens der tilsættes mere mel – ælt indtil dejen er glat og smidig. Det er umuligt at sige præcis hvor meget mel der skal tilsættes, men vær opmærksom på, at dejen ikke må blive tør og hård.

Lad dejen hvile i 15 minutter.

Imens laves remoncen – rør smør, sukker og kanel godt sammen.

Når dejen har hvilet, rulles den ud i en stor kvadrat – ca. 50 x 40 cm.

Stryg remoncen ud over hele dejen og drys derefter med hakket mørk chokolade og slut af med at rive marcipan ud over.

Dejen rulles sammen ligesom en roulade.

Skær rouladen ud i 1½-2 cm. tykke skiver – jeg synes det er lettest med en brødkniv, hvor man skærer skiverne ud med en let hånd uden at presse for meget.

Læg nu sneglestykkerne i en bradepande med ca. 1½ cm. mellemrum. Lad dem hæve et lunt sted i ca. 30-35 minutter.

Efter hævning pensles kanelsneglene med sammenpisket æggeblomme og bages ved ca. 180 – 185 grader (afhængig af ovnen) til de er let gyldne i ca. 18 minutter.

Imens smeltes sirup, smør, og brun farin i en gryde.

Når kanelsneglene har bagt, tages de ud og sirup-massen hældes over og der drysses med hasselnøddeflager.

Derefter sættes sneglene i ovnen igen i 5 minutter.

Lad kanelsneglene afkøle lidt og de er nu klar til servering.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar