Brownie cupcakes med karamelmidte og hvid chokoladefrosting

Chokolade og karamel så bliver det ikke bedre – jeg er vild med den kombination.

Da jeg for et stykke tid siden, blev bedt om at bage en ”dessertkage”, var det første jeg tænkte, at det selvfølgelig skulle være en lækker brownie med karamel.

Jeg valgte derfor at lave brownien som en lille cupcake, hvor jeg fyldte karamel i midten og pyntede med hvid chokoladefrosting.

Denne opskrift giver ca. 12-14 cupcakes.

200 g. mørk chokolade
110 g. smør
225 g. sukker
4 æg
2 tsk.  vaniljepulver
100 g. mel
½ tsk. salt
100 g. hakkede nødder (valnødder, hasselnødder)
1 ds. Kogt kondenseret mælk

Karamel
Kog den kondenserede mælk i min. 3 timer i en gryde med vand. Vandet skal dække hele dåsen under hele kogetiden. Afkøl og du har nu den lækreste karamel

Brownie
Hak chokoladen og smelt både smør og chokolade i en skål over vandbad.

Når chokolade og smør er smeltet hældes sukkeret i – rør godt.

Tilsæt nu et æg ad gangen og rør indtil ægget er rørt godt ud i chokoladeblandingen.

Blad mel, vanilje og salt og tilsæt det i chokoladeblandingen.

Til sidst tilsættes de hakkede nødder.

Hæld chokoladeblandingen i muffinsforme (op til ca. 3-4 mm fra kanten)

Bag ved 170 grader i ca. 17-18 minutter

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle i et par minutter inden der fyldes flydende karamel i midten.

Hæld karamellen i en sprøjtepose med en rund tylle og stik let tyllen ned i midten af kagen og fyld ca. 1 teskefuld karamel ned i. Se billede nedenfor.

Lad nu kagerne køle helt af.

Hvid chokoladefrosting
100 g. hvid chokolade
200 g. stuetempereret smør
150 – 170 g. flormelis
2 spsk. karamel (kan undlades)
2 tsk. vaniljepulver
Evt. pastafarve

Hak den hvide chokolade og smelt den i en skål over vandbad og lad den køle lidt af.

Pisk smørret godt igennem indtil den er hvid og luftig. Tilsæt vaniljepulver. Tilsæt flormelis lidt ad gangen. Start med 2/3 og smag evt. til med resten til sidst.

Når smør og flormelis er pisket godt sammen, hældes den smeltede hvide chokolade og karamel i smør- og sukkerbladingen. Tilsæt evt. pastafarve.

Pisk i ca. 2-3 minutter til at massen er luftig og cremet.

Tilsæt evt. lidt mere flormelis.

Der er ikke sikkert, at man lige ønsker at frostingen skal smage af karamel, så dette kan sagtens undlades.

Fyld frostingen i en sprøjtepose og pynt kagerne. De kan som på billedet øverst, pyntes i påsketema, eller som herunder med lyserød frosting.

Brownie cupcake pyntet med lyserød frosting og chokoladehjerter

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar