Brownie-talkage med skumbanancreme

Talkage er festlig til enhver anledning og vækker altid begejstring.

Kagen kan pyntes på alle mulige spændende måder så den passer lige præcis til den person eller andledning kagen bages til.

Talkage kan laves på mange forskellige måder, bl.a. med mørdejsbunde, lagkagebunde eller som her, med browniebunde.

Jeg har tidligere lavet et indlæg, hvor jeg har lavet talkage med mørdejsbunde – se den her: https://fruostergaard.dk/bogstav-talkage-med-chokoladecreme/

Men er man vild med en tung og intens chokoladesmag, så er denne talkage med browniebund helt perfekt!

Når kagen er skåret ud efter talskabelonen, bliver der naturligvis noget til overs – det kan med fordel gemmes/fryses og senere forvandles til lækre romkugler eller træstammer.

Denne talkage er pyntet med skumbanancreme på toppen, men man kan også sagtens pynte med lys chokoladecreme, hvid chokoladecreme, hindbærmousse eller hvad man lige har lyst til.

Talskabelonerne kan du lave på computeren og printe dem. Derefter klippes de ud og lægges ovenpå den færdigbagte kage, hvorefter du kan skære kagen til efter tallet. (sæt evt. tallet fast med et par tandstikker, så den ikke glider når du skær)

Browniebund

Til ét tal i højden ca. 30×20 cm – bagt i en bradepande der er 36×26 cm har jeg brugt følgende ingredienser:

400 g. Smør
250 g. Mørk chokolade
6 Æg
400 g. Sukker
225 g. Mel
7 spsk. Kakaopulver
2 tsk. Vaniljesukker
Et nip salt
Evt. 150 g. Hasselnødder

Start med at tænde ovnen på 175 grader – alm. ovn.

Hak chokoladen og hæld den i en skål.

Smelt smørret i en gryde. Hæld det smeltede smør over den hakkede chokolade.

Lad det stå et par minutter og rør så i skålen, så chokolade og smør blandes godt sammen.

Æg og sukker piskes til en lys og luftig masse.

Tilsæt smør-/chokoladeblandingen og pisk videre et kort øjeblik.

Mel, kakao, vaniljesukker og salt blandes sammen. Sigt det i dejen og vend forsigtigt rundt indtil dejen er helt ensartet.

Vend til sidst de hakkede nødder i.

For en bradepande med bagepapir (min bradepande er 36×26 cm) – bag brownien i 25-30 minutter.

Den må godt være en smule underbagt når den tages ud – stil kagen på køl i nogle timer og gerne til næste dag.

Skumbanancreme

Mængden er til 2 tal!

2 bl. Husblas
6 dl. Piskefløde
120 g. Skumbananer

Denne creme kan med fordel forberedes dagen før eller senest 3-4 timer før kagen skal pyntes.

Udblød husblas i koldt vand i min. 10 minutter.

Kom piskefløde og skumbananer i en lille gryde og varm op til lige under kogepunktet. Rør rundt indtil skumbananerne smelter, det tager lige lidt tid – når skumbananerne er helt smeltet, hældes flødemassen op i en tør og ren skål.

Lad det køle af i et par minutter.

Tilsæt husblassen og lad det smeltet helt mens der røres rundt.

Dæk flødemassen til med film, som skal ligge helt ned på overfladen af fløden, så der ikke dannes kondens. Stil skålen på køl.
Når det er helt koldt, piskes skumbananfløden op til en luftig creme.
Pas på ikke at overpiske den, så begynder den at skille.

Fyld skumbanancremen i en sprøjtepose med tylle.

Dekoration

Forskellige bær
Slik
Chokolade

Flyt brownien over på det fad den skal serveres på og sprøjt små toppe med skumbanancreme.

Pynt derefter med det pynt du synes om.

I anledning af julen, har jeg skåret kagen ud som et Juletræ og pyntet den med en masse julet pynt, bl.a. marengsjuletræer og små marengstoppe – se opskriften på marengsfigurer her.

12 Kommentarer

  • Julie Povlsen 26. februar 2020 at 10:13 am

    hej 🙂
    Jeg har lige et sprøgsmål omkring skumbanan cremen. Er det til begge tal eller det også pr tal ligesom brownie opskriften?

    Min kæreste fylder nemlig 25, så tænkte jeg ville lave denne kage til hans fødselsdag

    Reply
    • Fru Østergaard 26. februar 2020 at 11:06 am

      Hej Julie

      He he, det var en godt spørgsmål da det selvfølgelig ikke står nogen steder (det må jeg hellere få tilføjet).
      Men der skulle være nok skumbanancreme til to tal 🙂

      MVH
      Annette

      Reply
  • Sabine 5. april 2020 at 7:30 pm

    Hej Annette
    Der står 1,5 pose skumbananer, men kan poserne ikke variere i størrelse? Ved du hvor mange gram det svarer til.
    Glæder mig til at bage den til mine forældres guldbryllup.
    God påske
    Hilsen Sabine

    Reply
    • Fru Østergaard 6. april 2020 at 9:35 am

      Hej Sabine
      Du har helt ret, der jo to størrelser det havde jeg helt glemt. Tak fordi du gør mig opmærksom på det 🙂 Men det er 1,5 af de små poser (80 g.) – tror lige jeg retter det i opskriften.
      Rigtig god påske!
      Mange hilsner
      Annette

      Reply
  • mie milling 10. juni 2020 at 7:49 pm

    Hej
    Hvormange personer er der til i de to tal? Har du beregnet hvad de koster at lave i materialer? Hvilken tyl bruger du til cremen…den er godt nok flot !

    Reply
    • Fru Østergaard 11. juni 2020 at 4:22 pm

      Hej Mie
      Tak for de pæne ord 🙂
      De to tal rækker til ca. 20 personer, selvfølgelig afhængig af hvor store stykker man skærer.
      Jeg har ikke regnet på hvor meget det koster at bage kagen, men den indeholder selvfølgelig en del smør, chokolade og fløde, som er nogle af de dyre poster når man bager kage.
      Mange hilsner
      Annette

      Reply
  • Blondies med hindbær og frosting - Fru Østergaard 21. marts 2021 at 7:56 pm

    […] Hvis man er mere til brownie med mørk chokolade, kan man følge denne opskrift: https://fruostergaard.dk/brownie-talkage/ og pynte kagerne med frosting, på samme måde som […]

    Reply
    • Fru Østergaard 21. marts 2021 at 7:58 pm

      Ja, det kan man sagtens – det bliver lige så godt 🙂

      Reply
  • Helle Jørgensen 8. maj 2021 at 1:38 pm

    Ang. de skumbananer. Er det med eller uden chokolade. Så du både har gul og brun creme, så blev i tvivl, da der kun er en creme i opskriften.
    Det lyder vildt lækkert.

    Reply
  • Dines 6. januar 2022 at 5:36 am

    Den må jeg prøve!
    Du skriver at cremen med fordel kan laves dagen før – laves alt færdig dagen før? Inkl piskes og kommes i pose med tyl.
    Eller piskes den blot på dag 2?
    Pft!

    Reply
    • Fru Østergaard 6. januar 2022 at 9:48 am

      Når jeg skriver at cremen med fordel kan laves dagen før, så mener jeg, at skumbananer kan smeltes sammen med fløde og sættes på køl. Cremen skal helst først piskes lige før det skal sprøjtes på kagen.

      Pas på ikke at piske for meget, så bliver cremen nemlig grynet. Men det skal selvfølgelig have en konsistens, så der kan lave små toppe.

      Rigtig god fornøjelse!

      Reply
  • Emilie 27. juli 2022 at 2:27 pm

    Hvad er pladerne lavet af, som kagen står på?

    Reply

Skriv en kommentar