Brownie-talkage med skumbanancreme

Talkage er festlig til enhver anledning og vækker altid begejstring.

Kagen kan pyntes på alle mulige spændende måder så den passer lige præcis til den person eller andledning kagen bages til.

Talkage kan laves på mange forskellige måder, bl.a. med mørdejsbunde, lagkagebunde eller som her, med browniebunde.

Jeg har tidligere lavet et indlæg, hvor jeg har lavet talkage med mørdejsbunde – se den her: https://fruostergaard.dk/bogstav-talkage-med-chokoladecreme/

Men er man vild med en tung og intens chokoladesmag, så er denne talkage med browniebund helt perfekt!

Når kagen er skåret ud efter talskabelonen, bliver der naturligvis noget til overs – det kan med fordel gemmes/fryses og senere forvandles til lækre romkugler eller træstammer.

Denne talkage er pyntet med skumbanancreme på toppen, men man kan også sagtens pynte med lys chokoladecreme, hvid chokoladecreme, hindbærmousse eller hvad man lige har lyst til.

Talskabelonerne kan du lave på computeren og printe dem. Derefter klippes de ud og lægges ovenpå den færdigbagte kage, hvorefter du kan skære kagen til efter tallet. (sæt evt. tallet fast med et par tandstikker, så den ikke glider når du skær)

Browniebund

Til ét tal i højden ca. 30×20 cm – bagt i en bradepande der er 36×26 cm har jeg brugt følgende ingredienser:

400 g. Smør
250 g. Mørk chokolade
6 Æg
400 g. Sukker
225 g. Mel
7 spsk. Kakaopulver
2 tsk. Vaniljesukker
Et nip salt
Evt. 150 g. Hasselnødder

Start med at tænde ovnen på 175 grader – alm. ovn.

Hak chokoladen og hæld den i en skål.

Smelt smørret i en gryde. Hæld det smeltede smør over den hakkede chokolade.

Lad det stå et par minutter og rør så i skålen, så chokolade og smør blandes godt sammen.

Æg og sukker piskes til en lys og luftig masse.

Tilsæt smør-/chokoladeblandingen og pisk videre et kort øjeblik.

Mel, kakao, vaniljesukker og salt blandes sammen. Sigt det i dejen og vend forsigtigt rundt indtil dejen er helt ensartet.

Vend til sidst de hakkede nødder i.

For en bradepande med bagepapir (min bradepande er 36×26 cm) – bag brownien i 25-30 minutter.

Den må godt være en smule underbagt når den tages ud – stil kagen på køl i nogle timer og gerne til næste dag.

Skumbanancreme

2 bl. Husblas
6 dl. Piskefløde
1½ ps. Skumbananer

Denne creme kan med fordel forberedes dagen før eller senest 3-4 timer før kagen skal pyntes.

Udblød husblas i koldt vand i min. 10 minutter.

Kom piskefløde og skumbananer i en lille gryde og varm op til lige under kogepunktet. Rør rundt indtil skumbananerne smelter, det tager lige lidt tid – når skumbananerne er helt smeltet, hældes flødemassen op i en tør og ren skål.

Lad det køle af i et par minutter.

Tilsæt husblassen og lad det smeltet helt mens der røres rundt.

Dæk flødemassen til med film, som skal ligge helt ned på overfladen af fløden, så der ikke dannes kondens. Stil skålen på køl.
Når det er helt koldt, piskes skumbananfløden op til en luftig creme.
Pas på ikke at overpiske den, så begynder den at skille.

Fyld skumbanancremen i en sprøjtepose med tylle.

Dekoration

Forskellige bær
Slik
Chokolade

Flyt brownien over på det fad den skal serveres på og sprøjt små toppe med skumbanancreme.

Pynt derefter med de pynt du synes om.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar