Cheesecake med jordbær

Cheesecake med jordbær og Oreo bund

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker cheesecake i alle mulige afskygninger.
Nu hvor sommeren er over os og de lækre danske jordbær er på sit højeste, er det oplagt lige at smide en opskrift på en skøn cremet cheesecake med jordbær og Oreo-bund.

Det skønne ved en cheesecake er, at den ikke skal bages og så er den super nem at lave og kan sagtens forberedes før gæsterne kommer.

Denne opskrift er til ca. 8 personer.

Brug en springform ø20 cm. el. ø22 cm.

Oreo-bund

1 pk. Oreo Jordbær (alternativt alm. Oreo)
50 g. Smeltet smør

Start med at smelte smørret.

Knus Oreo-kiksene godt, evt. i en blender.

Bland de knuste kiks med det smeltede smør og bland det godt.

Spænd bagepapir fast i bunden af springformen og sæt et stykke kageplast rundt langs kanten – hvis du ikke har kageplast, kan et stykke afklippet bagepapir også benyttes.

Hæld Oreo-massen ned i formen og fordel det over hele bunden og klem det godt sammen evt. med bunden af et glas.

Stil bunden på køl så længe ostemassen forberedes.

Ostecreme

250 g. Jordbær (må godt være frosne)
2 spsk. Vand
Saften fra en halv citron
2 tsk. Vaniljesukker
85 g. Sukker

4 bl. Husblas
1 dl. Creme Fraiche 18%
300 g. Flødeost Naturel
75 g. Flormelis
3 dl. Piskefløde

Start med at udbløde husblas i koldt vand i min. 10 minutter.

Kom vand, jordbær, citronsaft, vaniljesukker og sukker i en gryde og lad det koge i ca. 8-10.

Når bærrene er kogt blendes kompotten med en stavblender, så du har en helt jævn jordbærmasse.

Vrid husblas for vand og rør det ud i den blendede jordbærkompot.

Lad det køle indtil det er lillefingervarmt.

Pisk fløden til en let skum.

Kom Flødeost, creme fraiche og flormelis i en skål og pisk det let.

Kom et par skefulde flødeostemasse op i skålen med jordbærkompot og rør det sammen.

Kom endnu et par skefulde op og rør også det sammen med jordbærkompotten.

Tilsæt resten af flødeostemassen og rør det hurtigt sammen.

Vend derefter den letpiskede fløde sammen med flødeostemassen.

Færdiggør kagen

1 bk. Friske Jordbær

Tag den afkølede Oreo-bund ud af køleskabet.

Hvis du har lyst, kan du skære nogle af jordbærrene i halve og derefter stil dem langs kanten af springformen hele vejen rundt – det pynter så fint.

Derefter hældes ostecremen i springformen og stilles i køleskabet i 3-4 timer eller til næste dag.

Før servering pyntes kagen med friske jordbær på toppen.

God fornøjelse og god sommer!

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar