Mit bud på julebordet 2017

Jeg har i år været så heldig at være en af de fem inviterede, som udstiller juleborde anno 2017, hos Pedersborg Vin. Det er en fantastisk vinbutik, som ligger i Hindborg lige udenfor Skive – virkelig et besøg værd!

Pedersborg Vin har de sidste mange år i december haft en juleudstilling på deres hyggelige 1. sal, hvor man kan få inspiration til julebordet. Det skifter fra år til år, hvem der bliver inviteret til at pynte bordene.

Måske kan du også få lidt inspiration til dit julebord.

Udgangspunktet for mit julebord var, at det skulle være naturligt, rustikt og så skulle det være et bord man kunne pynte uden det koster alt for meget. Der er jo rigeligt at bruge penge på her op mod jul.

Jeg har læst i et blad, at årets julefarve bl.a. er flaskegrøn, så den farve skulle også være en del af udsmykningen.

Jeg har dækket bordet med rustikke tallerkener fra Bitz – den store tallerken er sort og den lille er grå. Det sorte bestik er købt i Kvickly til 10 kr. pr. del. – ved godt at jeg mangler skeer, men de var udsolgt 😉

Er personligt helt vild med vinglassene med den douchede grå farve, fra HouseDoctor, så selvfølgelig skulle der dækkes op med dem.

Som vandglas har jeg valgt at dække op med grå scotch whiskyglas med krystal-look – kan bl.a. købes hos Sinnerup.

Både dugen og servietterne har jeg selv syet – købte noget lysegrå hørstof hos Stof & Stil og klippede det til efter de mål jeg skulle bruge. Jeg zig-zaggede kanterne cirka en centimeter inde, så jeg kunne lave frynser langs kanten.

Til selve pynten, skaffede jeg noget brænde, som jeg fik skåret op i forskellige højder og borede hul i toppen, så jeg kunne have fyrfadslys deri. Det blev virkelig nogle rigtig fine og rustikke lysestager.

På toppen af nogle af træstagerne har jeg lagt moskugler, som jeg har pyntet med små træstjerner.

Må indrømme, at jeg er meget glad for Søstrene Grene og går ofte en tur igennem butikken. Der fandt jeg nogle fine grønne glaskugler, som jeg også lagde på bordet som pynt og derudover fandt jeg stjerner i træ, som jeg har spredt på bordet.

Syntes nu alligevel der manglede en nisse, for at bordet kunne blive rigtig julet. Så jeg fandt nogle fine flaskegrønne filtnisser i Brugsen, som står og pynter mellem de rustikke lysestager.

Rundt om servietterne har jeg bundet en rustik sort snor og limet en stjerne på. Stjernen var faktisk af træ, men jeg opdaterede dem lige med lidt bladsølv, så de blev rigtig fine og skinnende. Dette gjorde jeg også ved nogle af de stjerner jeg har spredt rundt på bordet og sat i moskuglerne.

Sidst men ikke mindst, har jeg bundet en lille krans med blød enebær – den er bundet enkelt og let på en tynd ring (30 cm i diameter). Kransen har jeg hængt op midt over bordet og bundet fine sølvstjerner i, også købt hos Søstrene Grene. Til sidst har jeg snoet en lille tynd lyskæde til batterier omkring, så kransen kan kaste lys på bordet.

Håber du er blevet inspireret til at dække dit eget fine julebord.

Rigtig glædelig Jul!

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar