Éclair med hindbærcreme eller karamelskum

De sidste par gange jeg har været i London, har jeg stået med næsen trykket flad mod ruden hos flere af byens konditorier. Simpelthen fordi jeg er fuldstændig vild med den fine vandbakkelse-kage Éclair, som er at finde overalt i den skønne by. Siden da, har jeg haft lyst til at prøve at bage denne kage.

Jeg har dog været lidt tilbageholden med det, da jeg havde en idé om at vandbakkelse var svært at bage.

Men jeg må konstatere, at det er faktisk slet ikke så svært, som jeg troede.

Éclairs kan jo laves på mange måder med hensyn til smag og udseende.

Nu da jeg er nybegynder ud i denne lille kage, har jeg valgt at holde mig til noget enkelt fyld og enkelt pynt.

Den traditionelle Éclair er oprindelig fyldt med vaniljecreme. Jeg har her forslag til Éclair med to andre typer fyld, nemlig hindbærcreme og karamelskum.

Jeg har nu flere variationer af denne Éclair i tankerne, så vender snart tilbage med flere forslag til smag og udseende.

Éclair – (16-18 stk.)
160 ml. vand
70 g. smør
5 g. sukker
3 g. fint salt
95 g. mel
3 sammenpisket æg

Start med at tænde for ovnen på 175 grader (alm. Ovn).

Kom vand, smør, sukker og salt i en gryde og bring det i kog. Tag gryden af varmen og tilsæt mel og rør godt indtil dejen samler sig og slipper grydens sider.

Stil gryden tilbage på kogepladen og skru ned på lavt blus og rør rundt i dejmassen i ca. 1 min.

Hæld dejen i skål.

Lad dejen hvile i et par minutter før du pisker den let ved lav hastighed i 1 minut. Tilsæt de sammenpiskede æg lidt ad gangen indtil du har en let og lidt elastisk konsistens, som stadig kan holde formen når det sprøjtes ud.

Fyld dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og sprøjt nu éclairs ud på en bageplade med bagepapir i ca. 7-10 cm. længde. Husk lidt afstand imellem dem, da de hæver i ovnen.

Sæt bagepladen i ovnen og bag dem ved 175 grader i ca. 30 – 35 minutter. HUSK – du må ikke åbne ovnlågen mens kagerne er i ovnen!

Efter de er bagt, åbnes ovnlågen mens kagerne står og hviler i 10 min. før de tages ud.

Lad nu vandbakkelserne køle af.

Hindbærcreme – må gerne laves dagen før
Først laves en Vaniljecreme som skal på køl i min. 3 timer.

1 vaniljestang
100 g. sukker
2 æg
3 dl. sødmælk
2 spsk. majsstivelse

100 g. frosne hindbær
1,5 dl. piskefløde

Start med at flække vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt sukker.

Hæld nu vanilje inkl. vaniljestang, sukker og æg sammen i en gryde.

Tilsæt mælk og majsstivelse og pisk godt sammen mens det varmes op.

Bring det hele i kog mens der piskes – kog indtil det cremen tykner.

Passér cremen igennem en sigte, så man undgår klumper.

Dæk overfladen med film, så det dækker overfladen af cremen og op ad siderne, så det ikke danner kondens.

Sæt på køl i 3-4 timer eller til næste dag.

Når cremen skal laves
Kog de frosne hindbær i en smule vand i ca. 5-7 minutter og lad det efterfølgende køle helt af.

Tag vaniljecremen ud af køleskabet og pisk det let.

Pisk fløden til flødeskum og bland det med hindbærrene og vaniljecremen.

Cremen fyldes i en sprøjtepose med en smal rund tylle og sprøjtes ind i vandbakkelserne. Der prikkes hul i dem med tyllen.

Karamelskum
1,5 dl. piskefløde
Vaniljepulver
3-4 spsk. karamel (kogt kondenseret mælk)

Pisk fløden til flødeskum imens tilsættes karamellen og vaniljepulver og når cremen har den rette konsistens, hældes den i en sprøjtepose med en lille rund tylle og sprøjtes i vandbakkelserne.

Chokoladeovertræk
100 g. chokolade
1 dl. fløde
1 spsk. smør

Hak chokoladen i hæld det i en skål.

Varm fløden op i en gryde og hæld den varme fløde over den hakkede chokolade.

Lad det stå lidt og rør derefter stille og roligt i chokoladeblandingen fra midten. Når chokoladen er helt jævn, tilsættes smørret som skal smelte i chokoladen og røres ud, så det bliver blankt.

Dyp oversiden af hver Éclair i chokoladen mens den stadig er varm.

Drys evt. men hakkede nødder eller lign.

Lad nu kagerne tørre og de er klar til servering!

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar