Her er den lækreste kage, som slet ikke skal bages. Hvis du er vild med cheesecake, vil du elske denne friske og let syrlige kage med et lille hint af citron og vanilje i ostecremen samt knasende hakkede mandler i bunden og så er den toppet med dejlig frisk lemoncurd.
Jeg synes det er en rigtig frisk forårs-/sommer kage.
Den er let at tilberede, dog skal den lige stå og sætte sig 3-4 timer i køleskabet, før den er klar til servering.
Til denne opskrift har jeg brugt en springform på 22 cm. i diameter.
Kiksebund
200 g. Digestive kiks
50 g. Brun farin
50 g. Hakkede mandler
100 g. Smeltet smør
Start med at smelte smørret.
Knus alle kiksene så det er små fine krummer. Læg dem evt. i en frysepose og bank dem med en kagerulle eller blend dem.
Hak mandlerne fint.
Rør de knuste kiks, de hakkede mandler og den brune farin godt sammen.
Hæld den smeltede smør i massen og fordel det godt.
Spænd bagepapir fast i bunden på springformen og sæt et stykke kageplast rundt langs kanten.
Hæld kiksemassen ned i formen og fordel det over hele bunden og lidt op ad kanterne (3-5 cm) – det behøver ikke at være så perfekt. Det er flot, hvis kagen får en lidt ujævn og rustik kant..
Pres kiksemassen godt sammen både i bunden og på siderne og stil bunden
i køleskabet, mens ostemassen forberedes.
Ostecreme
5 bl. Husblas
400 g. Flødeost naturel
1½ dl. Creme Fraiche 18%
1 stang Vanilje el. 2 tsk. vaniljesukker
125 g. Flormelis
2 store el. 3 små Citroner
4 dl. Piskefløde
Udblød husblassen i koldt vand i min. 10 minutter.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene sammen med en smule af flormelissen.
Pisk flødeost, creme fraiche, vanilje og flormelis sammen. Pisk ikke for længe, kun indtil massen er fin og jævn.
Pres saften ud af citronerne og varm det let i en gryde – tag gryden af varmen og smelt husblassen i den varme citron og lad det køle lidt af i en ren skål.
(NB: ønsker man ikke så kraftig citronsmag, kan man nøjes med saften fra en enkelt citron)
Pisk imens fløden til en let skum.
Tag en lille smule af flødeostemassen og put det i skålen med citronsaften og bland det godt. Put lidt mere flødeostemasse i citronsaften og rør indtil det er helt nedkølet og har samme temperatur som resten af flødeostemassen.
Hæld forsigtigt citronmassen sammen med den resterende flødeostemasse og rør det forsigtigt sammen.
Vend flødeskummet i flødeostecremen og fordel massen over den nedkølede bund.
Sæt kagen på køl i 3 – 4 timer.
Topping
½ glas Lemoncurd (jeg bruger den fra Princip i Føtex)
evt. 2,5 dl. piskefløde til pynt.
Smør lemoncurd ud over hele cheesecaken og pynt evt. med små flødeskumstoppe langs kanten.
Kagen er nu klar til servering.

Ingen kommentarer