Er du lige som jeg, vild med den lækre Gin Hass, som er en virkelig lækker og frisk cocktail som består af gin, mangosirup, lemon og et strejf af lime.
Gin Hass er i øvrigt opfundet af bartender Kim Hass, og er altså en dansk opfindelse.
Disse ingredienser har jeg forsøgt at putte ned i en lille delikat kage og jeg synes selv, at det er lykkedes ret godt at ramme den samme friske smag, som der er i den skønne cocktail.
Nu er der ingen undskyldning for at få Gin Hass hver dag!
Til disse kager har jeg brugt formen “Fashion Eclair” fra Silikomart, men har man ikke lige den form liggende i skabet, kan man eksempelvis benytte halvkugleformene i silikone (de kan købes i det fleste isenkræmmere) og stikke bundene ud med en rund udstikker. (Jeg har beskrevet fremgangsmetoden nederst på siden).

Denne opskrift giver 8-10 kager.
Mørdej med limesmag
175 g. Hvedemel
65 g. Flormelis
80 g. Blødt smør
1 Æggeblomme
1 Lime (skallen fra en hel lime og saften fra en halv lime)
Bland hvedemel, flormelis og det bløde smør i en skål – smuldr det godt sammen, så smørret bliver godt æltet ind i melet og det til sidst minder lidt om brødkrummer.
Riv skallen fra en lime fint og bland det i melblandingen.
Dejen samles med saften fra en halv lime og en æggeblomme. Ælt det sammen til en ensartet dej.
Sæt dejen på køl i minimum 1 time.
Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
Rul dejen ud i en tykkelse på ca. 3 mm. og udstik den mængde bunde som du skal bruge (der er dej til ca. 10-12 stk.)
Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, eller indtil de er let gyldne i kanterne.
Lad dem køle af.
Mango/Gin indlæg
3 bl. Husblas
250 g. Mango (jeg brugte frosne)
2 spsk. Citronsaft
5 spsk. Sukker
0,75 dl. Gin
Udblød husblassen i koldt vand i min. 10 min.
Kom mango, citronsaft og sukker i en gryde og giv det et opkog og lad det derefter småsimre i ca. 10 minutter.
Derefter hældes den varme mangomasse i en skål, hvor den blendes til en jævn “grød” med en stavblender.
Har du ikke en stavblender, kan du i stedet benytte en alm. blender.
Rør den udblødte husblas ud i den varme mangomasse.
Tilsæt til sidst gin og rør det godt sammen til en ensartet masse. Lad det køle af.
Beklæd en firkantet form med film, jeg brugte en plasticboks 12×17 cm. og hæld mangomassen ned i formen og stil det i fryseren i mindst 3 timer.
Citronmousse
4 bl. Husblas
0,7 dl. Citronsaft
100 g. Hvidt sukker
1 tsk. Vaniljesukker
2,5 dl. Piskefløde
100 g. Sødmælksyoughurt Naturel eller græsk youghurt
Udblød husblassen i koldt vand i min. 10 min.
Kom citron og sukker i en gryde og varm det igennem indtil sukkeret er smeltet.
Hæld det derefter i en skål og lad det køle i ca. 5 min. før husblassen tilsættes og røres ud i citronsaften.
Lad det nu køle indtil det er håndvarmt.
Rør youghurten i den afkølede citronmasse lidt af gangen og rør indtil det er godt fordelt.
Vanilje og fløde piskes til en en let skum, som forsigtigt vendes sammen med citronmassen. Vend evt. lidt i af gangen.
Hæld moussen i en sprøjtepose.
Samling af kagen
Tag den frosne mangomasse ud af fryseren og skær det i små stave på ca. 1 cm. bredde, de skal støbes ind i midten af moussekagen.

Sprøjt citronmoussen i formene ca. 2/3 op, hvorefter de frosne mangostave trykkes let ned i midten. Derefter fyldes resten af formen op med det resterende citronmousse.
Skrab toppen af formen med en paletkniv, så alt overskydende mousse fjernes og kanterne står helt skarpt. Derefter stilles moussekagerne i fryseren i mindst 3 timer eller gerne til næste dag.
Når moussekagerne er helt frosne, tages de ud af formene og pyntes (evt. med chokoladespray eller glace) og placeres ovenpå en Mørdejsbund.
Jeg har sprøjtet mine kager med gul Velvet Chokoladespray og pyntet med hvid chokoladesnirkler og sølvkugler.
Lad gerne kagerne tø op i en time eller to før de serveres.
Lav alternativt kagerne i halvkugleform
Man skal bruge to halvkugleforme eks. 4 cm og 7 cm.
Her vil jeg fryse mango-geléen i den lille halvkugleform. Har man ikke den lille form, kan man også bare fryse mango-geléen i en flad beholder, som stikkes ud med en rund udstikker når det er frossen.
Når mangoen er frosset laves Citronmoussen og hældes i den store form.
Fyld ikke formen helt op, da der skal være plads til at den frosne mango-gelé kan puttes ned midt i citronmoussen.
Derefter stilles kagerne på køl igen indtil de er helt frosne.
Mørdejskiksene stikkes ud med en rund udstikker i ca. 8 cm. i diameter.


Fed opskrift – men kan du ikke lave om på mørdej vejledningen? Så at ovnen ikke er tændt en hel time før den skal bruges.
Tak for det Du har ret, det skal selvfølgelig ændres
Lyder virkelig lækkert.
Hvis man ikke er så meget til en alt for fast gelé kan man så komme et blad husblas mindre i så man i stedet for en lidt fast mos/ blød gelé? Eller tror du det bliver det noget grat?
Hej Karina
Det er nu ikke fordi den bliver så gelé-agtig, men jeg synes godt du kan forsøge dig med et blad husblas mindre end der står i opskriften. Den skal jo alligevel støbes i moussen mens den er frossen, så tænker nok det kan gå.
Rigtig god fornøjelse! 🙂
Uhmm, de ser fantastiske ud
Hvilken størrelse form har du brugt?
Mvh. Marianne
Hej Marianne
Jeg har brugt formen som hedder “Silikomart Eclair”, og hver enkelt kage har størrelsen 12,5 x 2,5 x 2,5 cm.
Men du kan sagtens bruge halvkugleformene i silikone.
Rigtig god fornøjelse 🙂
Hvilken slags glace ville du foreslå til kagen?
Hejsa – du kan evt. bruge den samme glaze som jeg har brugt på min Nytårskage og så bare putte hvid, gul eller måske grøn pastafarve i.
https://fruostergaard.dk/nytaarets-dessertkage/
Rigtig god fornøjelse / Annette
Kunne man ikke lave en mango glaze?
Hvis ja, hvordan?
Hej Mette – jeg tænker at du kan lave en mango gelé, hvor du koger mango, sukker og lidt vand, Derefter sier du mangokødet fra så du kun har mangosaft tilbage. I den lune saft tilsættes husblas og røres ud deri. Når det er kølet helt af, men stadig er flydende, kan du hælde det over de frosne kager.
Håber du var en hjælp!
Mange hilsner Annette
Mette spørger om mango glaze og du svarer med gele, bare så vi er enige om, at det ikke er opskriften på glaze du giver der?
Hej Camilla
Nej, det er IKKE en opskrift på glaze, men derimod opskrift på mangegelé-overtræk.
Hvilken gin har du brugt?
De ser godt nok lækre ud og vil så gerne servere disse for min kæreste og to vennepar til vores ginaften (efter al denne corona karantæne)
Hej Kristina
De er også super lækre, så du kan roligt glæde dig til at lave dem 🙂
Jeg brugte bare en gin jeg lige havde i skabet, som var en Tanqueray Gin – så tænker, du bare skal bruge den du lige har.
Rigtig god fornøjelse med ginaftenen (når coronaen er gået hjem)
Mange hilsner Annette
Hej. Tror du man kan lave denne i en springform? Eller skal man lave den dobbeltop, hvis dette skal kunne lade sig gøre?
Hej Katrine – tænker godt at du kan lave den i springform. Hvis du har mulighed for det, vil jeg nok foreslå at lave mango-geléen i en lidt mindre springform og derefter støbe den ind i midten af citronmoussen, som laves i en større form. Afhængig af størrelsen på springformen, vil jeg nok lave en dobbeltop på opskriften.
Kan du ikke skrive hvordan man kan lave kagerne med halvkugleformene?
Hej Vibeke – det har jeg nu beskrevet nederst i opskriften 🙂
Tusind tak <3
Hej hej
Har du en opskrift på den mango gelé du nævner man kan overtrække med?
Mvh
Christina
Jeg har ikke en præcis opskrift og jeg har heller ikke selv afprøvet det, men tænker det kan være fælgende:
100 g. Frossen mango
2,5 dl. Vand
75 g. Rørsukker
Korn fra en ½ vaniljestang
3 bl. husblas
Udblød husblas i koldt vand.
Kom de andre ingredienser i en gryde og lad det småsimre i 10 minutter.
Hæld det hele i en si og sigt mango-væsken fra frugtkødet.
Rør husblassen ud i den lune mango-væske. Lad det køle helt af indtil det er lillefingervarmt.
Hæld forsigtigt geléen over de frosne kager.
Hej Østergaard
Fulgte din opskrift slavisk og endte med at få et fantastisk resultat. Overraskende min veninde der er stor Gin tilhænger, med kagen og hun elskede den. Jeg brugte Gin Mare.
Tak for den dejlige opskrift.
Hej Kim – Hvor er det dejligt at få en tilbagemelding på denne opskrift. Skønt at høre at resultatet blev så godt 🙂
Hejsa, når man har lavet kagerne og overtrykket dem med glaze, skal de så bare på køl ind til servering, dagen efter f.eks.? eller skal de på frost med glaze og så tages op 1-2 timer før servering? Eller er det nødvendigt at man venter med at betrække med glaze til på dagen inden servering? 🙂
Hej Sara. Hvis du overtrækker kagerne med glaze skal du ikke sætte dem på frost igen. Du kan godt overtrække dem med glaze dagen før, men jeg synes ofte glazen bliver lidt “mat” hvis den skal stå for længe, altså F.eks. til næste dag.
God påske!
Annette
Tror du at opskriften kan fylde den der by dittejulie form som har en form for knopper på sin kugleform, ved ikke om du forstår hvilken jeg mener
Hej Line
Er det den hvor der er 6 “runde” forme med bobler? – for så tænker jeg godt at du kan bruge den.
Det er da bare med at få det afprøvet 😉
Mange hilsner
Annette
Hejsa
Hvis man ikke har den form, du bruger, kan man da bruge en springform i stedet? I så fald, hvad størrelse springform vil du tænke, at opskriften svarer til?
Vh. Camilla
Hej Camilla
Jeg tror ikke det skal være en alt for stor springform, tænker 18-20 cm.
Alternativt kan du lave dobbelt portion og evt. bruge en lidt større form.
Mange hilsner
Annette
Hvilke form har du brugt til at udstikke din mørdej?
Hej Emilie
Jeg har brugt en udstikker som fulgte med Silikomart formen.
Kan man bruge andet end velvet spray. Vh Tina
Hej.
Jeg skal lave disse flotte kager om et par dage. Jeg har et spørgsmål ang velvet sprayen. Jeg forestiller mig at jeg vil tage kagerne ud af fryseren på dagen de skal spises og komme spray farven på. Og så stille i køleskabet. Men er der tidsbegrænsning på når velvet sprayen er kommet på kagerne ? Kan de godt tåle at stå i køleskabet 8 timers tid inden de skal serveres ?
Tak for opskrift
Hej Fru. Østergaard
Hvor længe tror du at mangogeleen kan holde sig på frost?
Hvor længe tror du at den samlede kage (mousse / mangogel) kan holde sig på frost?
Mvh. Sofie
Hej.
Jeg er også interesseret i at høre, om hvor længe både mangogeleen og den samlede dessert kan holde sig på frost?