Gulerodsmuffins

Gulerodsmuffins med luftig cream cheese frosting

Med disse gulerodsmuffins er du altid sikker på at få en blød og saftig kage, som også smager rigtig godt og så er de super nemme at bage.

Denne muffin kan selvfølgelig spises som den er, men den bliver lige en tand bedre, hvis man topper den med en skøn og luftig cream cheese frosting.

Denne opskrift giver 12 muffins.

Muffinsdej

3 hele Æg
125 g. Sukker
100 g. Brun farin
100 g. Smør
1,5 dl. Kærnemælk
2 tsk. Kanel
1 tsk. Vaniljesukker
1/4 tsk. Salt
225 g. Mel
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron
75 g. Hakkede Valnødder (kan undlades)
200 g. Gulerødder, Skrællet og revet

Start med at tænde ovnen på 175 g. varmluft.

Kom smørret i en gryde og smelt det – lad det derefter afkøle lidt.

Æg og sukker og brun farin piskes godt indtil man har en luftig masse. Tilsæt det afkølede smør og pisk godt igen indtil du har en luftig dej.

Tilsæt derefter kærnemælk og rør det godt sammen.

I en ren skål, blandes mel, kanel, vaniljesukker, salt natron og bagepulver i en skål – vend det derefter i dejen.

Tilsæt de revne gulerødder og de hakkede valnødder.

Vend godt rundt i dejen indtil alle ingredienser er godt fordelt.

Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag kagerne i ovnen i 16-18 minutter. Test om kagerne er færdige, ved at stikke en tynd kødnål el. strikkepind ned i kagen. Hvis der hænger dej på kødnålen, er de ikke helt færdige.

Lad de færdige gulerodsmuffins køle helt af på en rist.

Frosting

50 g. Blødt smør
50 g. Brun farin
100 g. Flormelis
100 g. Flødeost Naturel
1 tsk. Vaniljepasta

Kom smør og brun farin i en skål og pisk det hurtigt sammen.

Lad de stå i ca. 5-10 minutter, så farinen “smelter” i smørret.

Tilsæt flormelis og vaniljepasta til smørblandingen og pisk det godt indtil det bliver luftigt og cremet.

Tilsæt flødeosten og pisk det hele hurtigt igennem, så flødeosten bliver fordelt og der ingen klumper er. Men pisk endelig ikke for meget, så kan man risikere at frostingen bliver tynd.

Kom frosting i en sprøjtepose med stjernetylle og pynt kagerne. Drys evt. nogle hakkede valnødder ovenpå.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar