Hvid chokolade cheesecake med pistacie curd

REKLAME//Jeg bliver aldrig træt af cheesecake og denne skønne udgave med hvid chokolade, pistacie curd og sprød nøddebund, er jeg simpelthen nødt til at dele med Jer.

Jeg var på besøg hos “By Schøn, butikken som har “ALT hvad kvinder elsker” og du finder virkelig alt indenfor lækkert tøj, parfume og lækkerier. Der fandt jeg denne skønne Pistachio Curd fra Nicolas Vahé og tænkte straks, at den måtte kunne bruges i nogle af mine mange kager.

Første forsøg med Pistachio Curd, blev altså denne cheesecake, som smagte vidunderligt og fik et frisk strejf af den koncentrerede pistacie smag.

Til denne opskrift brugte jeg en rund form på 20 cm.

Nøddebund
30 g. Mandler
30 g. Hasselnødder
30 g. Valnødder
90 g. Hvedemel
1 tsk. Bagepulver
90 g. Sukker
90 g. Smeltet smør

Hak nødderne fint og bland det sammen med de andre tørre ingredienser.

Smelt smørret i en gryde og hæld det over de tørre ingredienser og sammel dejen.

Læg bagepapir i bunden af formen og pres dejen ud i et jævnt lag og helt ud til kanten.

Bag bunden ved 175 gr. varmluft i ca. 10 min. eller til at den er let gylden.

Lad nu bunden afkøle helt.

Når bunden er afkølet beklædes formen på indersiden med kageplast, hvilket gør det lettere at frigøre kagen når den er færdig.

Pistacie Curd
1 glas Pistachio Curd fra Nicolas Vahé (køb det hos “By Schøn)
1½ blad husblas

Start med at udbløde 1½ blad husblas i koldt vand i min. 10 minutter.

Put ca. 2/3 glas Pistachio Curd i en gryde og varm det op og tag det af varmen lige før det koger.

Vrid vandet fra husblassen og put op i den lune pistacie curd og rør rundt indtil husblassen er helt opløst.

Lad massen køle af indtil den er lunken og hæld nu pistacie curd’en ud over den afkølede nøddebund og sæt den på køl i et par timer.

Ostecreme
3 blade husblad
100 g. Hvid Chokolade
½ Vaniljestang
80 g. Flormelis
250 g. Flødeost Naturel
1 dl. Creme Fraiche 9%
3 dl. Piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand i min. 10 minutter.

Hak den hvide chokolade og smelt den over vandbad. Lad den afkøle mens resten tilberedes.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og mas dem med lidt flormelis. Kom vanilje, flormelis, flødeost og creme fraiche i en skål og rør det godt sammen til en jævn masse. Tilsæt den afkølede hvide chokolade til ostecremen og rør det godt sammen til en jævn masse.

Tag en ½ dl. piskefløde og varm det op over vandbad og tilsæt den udblødte husblas og rør rundt indtil husblassen er smeltet.

Pisk den resterende fløde til en let skum. Tag noget af den letpiskede skum over i skålen med husblas-massen og rør fløden ud i massen, gentag indtil husblas-massen er godt afkølet.

Hæld nu husblas-massen sammen med ostecremen og rør det godt sammen. Vend nu resten af den letpiskede fløde i ostecremen.

Hæld massen ud over den afkølede pistacie curd/nøddebund og sæt kagen på køl i min 3-4 timer og gerne til næste dag.

Kagen er kan nu pyntes efter fri fantasi – jeg har brugt hakkede pistacie kerner, hvid chokolade og skovsyre.