Is med rabarber

Is med rabarberkompot på mini-pavlova, pyntet med råsyltede rabarber

Rabarber hører bare sommeren til og jeg elsker smagen af denne skønne røde stængel og forsøger få så meget som muligt ud af den, mens den er i sæson.

Jeg har desværre ikke selv en have med rabarber, men jeg har fået nogle foræret og andre har jeg købt i supermarkedet. De er heldigvis ikke svære at få fat på.

Derfor måtte jeg bare prøve at lave denne fantastiske sommerdessert, som i øvrigt smager himmelsk.

Isen er lavet på kondenseret mælk og fløde, så det bliver simpelthen ikke nemmere.

De råsyltede rabarber er bedst, hvis de bliver lavet et par dage i forvejen og man kan også med fordel bage de små pavlovaer dagen før de skal spises. De skal bare opbevares i en lufttæt beholder.

Det vil sige, at hele denne dessert kan tilberedes i forvejen, så den bare skal anrettes når gæsterne er der – det er da nemt!

Rabarberkompot:
300 g. Rabarber
½ Vaniljestang
100 g. Sukker
Saft fra en ½ citron

Start med at rense rabarberne og skær dem i små skiver. Kom herefter rabarberne i en gryde sammen saften fra citronen, kornene fra vaniljestangen samt sukkeret.

Kog det i 6-8 minutter.

Jeg kan godt lide når kompotten er helt jævn, så jeg blender det altid med en stavblender.

Stil kompotten på køl.

Is med rabarberkompot:
1 ds. Kondenseret mælk
½ l. Piskefløde
1 Stang vanilje
1 spsk. Flormelis
Rabarberkompot

Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas det sammen med en smule flormelis. Bland vanilje og den kondenserede mælk og pisk det indtil vaniljen er godt fordelt.

Pisk fløden til en let skum og vend det sammen med den kondenserede mælk. Vend 1 dl. rabarberkompot i.

Fordel isen i en form og hæld lidt rabarberkompot ovenpå og lav små snirkler i isen, ved at køre en gaffel rundt i den.

Sæt isen i fryseren i min. 6 timer.

Mini pavlova:
Se opskriften her: https://fruostergaard.dk/pavlova-laekker-marengskage-med-floedeskum-og-friske-baer/

I stedet for én stor, laver du bare 6 små pavlovaer i ca. 10 cm i diameter.

Opskriften på råsyltede rabarber finder du her: https://fruostergaard.dk/raasyltede-rabarber/

Anret isen ovenpå de små pavlovaer og pynt med råsyltede rabarber, friske jordbær og noget af siruppen fra de råsyltede rabarber.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar