Jeg bager ikke så mange forskellige slags småkager til jul, men jeg har mine få favoritter, som er et “must-have” i kagedåsen til juledagene. Det er bl.a. denne lækre Italienske nøddesmåkage – når du først har prøvet én, får du rigtig svært ved at stoppe igen. Kombinationen af den skønne vaniljesmåkage og de chunky nødder, er bare himmelsk.
I denne portion er der til ca. 4 fyldte bageplader med Italienske nøddesmåkager.
100 g. mandler
100 g. hasselnødder
Fordeles på en bageplade og varmes i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min.
Derefter tages skallen af hasselnødderne, så godt som det kan lade sig gøre.
Afkøl nødderne.
250 g. blødt smør
350 g. sukker
3 tsk. vaniljesukker
500 g. mel
1 tsk. bagepulver
2 æg
Smør og sukker piskes sammen og derefter tilsættes de øvrige ingredienser.
Rør dejen godt sammen og tilsæt til sidst nødderne, stadig under omrøring.
Del dejen i 4 portioner og tril dem til stænger, ca. 3 cm. i diameter.
Læg stængerne i køleskab i et par timer.
Stængerne skæres i skiver (ca. 5-6 mm) og bages i ovnen ved 190 grader i 10-12 minutter, indtil de er let gyldne i kanten.
Vær opmærksom på, at småkagerne flyder lidt ud under bagningen, så der må gerne være lidt afstand imellem dem.
Ingen kommentarer