Kærnemælkshorn med rabarber

Kærnemælkshorn med rabarber og marcipanremonce

Lige nu er der sæson for rabarber og jeg er fan af den lækre syrlige smag man får fra rabarberne.

Hvis man kombinerer de friske syrlige rabarber med sød marcipanremonce og putter det inden i et lækkert svampet kærnemælkshorn, så har man den perfekte kage til kaffen.

Disse kærnemælkshorn er så lækre og luftige og super nemme at lave, så alle kan være med.

Når rabarbersæsonen er ovre, kan hornene jo bare fyldes med en masse andet godt, f.eks. hindbær, æbler eller nougat.

Ud af denne portion får man 12 stk. Kærnemælkshorn med rabarber

Dej:

2,5 dl. Kærnemælk
½ pk. Gær
30 g. Sukker
1 tsk. Salt
1 Æg
100 g. Blødt smør
ca. 400 – 425 g. Mel
2 tsk. Vaniljesukker
1 Æg til pensling
Mandel- eller nøddeflager

Start med at hælde kærnemælken i en skål og rør gæren ud heri. Det er en fordel lige at lade det stå ca. 10 min. mens der af og til røres indtil gæren er helt opløst.

Tilsæt derefter resten af ingredienserne og ælt godt indtil du har en blød og smidig dej. Jeg plejer at ælte dejen på røremaskine med dejkrog.

Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ time.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul dejen ud til en stor cirkel (ca. 40 – 45 cm. i diameter).

Skær cirklen ud i 12 lige store trekanter.

Læg en teskefuld remonce på det bredeste sted på trekanten. Ovenpå lægges en stor teskefuld rabarberkompot.

Rul dejen sammen til et horn. Start i den brede ende – fold først dejen en enkelt gang så du får lukket remonce og rabarber inde – pres lidt på dejen omkring fyldet, så dejen lukker tæt. Rul derefter resten af dejen og placer hornene med spidsen nedad på en bageplade med bagepapir.

Lad hornene efterhæve under et klæde i ca. 20-25 minutter.

Pensel hornene med et sammenpisket æg og drys evt. med mandel- eller nøddeflager.

Bag kærnemælkshornene i ca. 20 minutter ved 200 grader (alm. ovn), eller indtil de og gyldne.

Tag dem ud og lad dem afkøle og så er de klar til servering.

Hornene er bedst den dag de er bagt, men kan med fordel fryses og lunes et par minutter i ovnen efter optøning.

Rabarberkompot:

Følg denne opskrift på rabarberkompot – opskriften skal dog halveres:
https://fruostergaard.dk/rabarbertrifli/

Marcipanremonce:

50 g. Revet marcipan
50 g. Blødt smør
50 g. Sukker

Rør alle ingredienserne godt sammen til en ensartet og cremet remonce.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar