Kagetapas, er et udvalg af små fine kager i mundrette bidder, hvor man nemt kan spise mere end én kage. Det er samtidig en nem måde at servere alle sine kagefavoritter på én gang. Desuden ser det flot ud med et kaffe-/dessertbord fyldt med lækre kager i forskellige former og farver.
I disse corona-tider, hvor sommeren nærmer sig og vi helst skal ses udenfor, er det oplagt at servere disse kager i haven til det næste gensyn med vennerne eller måske til konfirmationen eller studenterfesten. Servér gerne et godt glas bobler til!
Har du mod på selv at kaste dig ud i at lave kagetapas, har jeg her et forslag til fem nemme kager, som kan forberedes i god tid før gæsterne kommer.
Der er både søde kager, syrlige kager og knasende kager – så lidt for enhver smag!
De fem kager som jeg har bagt er følgende:
– Mini træstammer
– Florentinere med nutellacreme
– Citruscupcakes med lemoncurd og marengs
– Minimazariner med ruby creme
– Hindbærsnitter
Minitræstammer
Lav trøffelmassen som beskrevet her: https://fruostergaard.dk/traestammer-og-romkugler-en-dejmasse-to-kager/
Trøffelmassen kan sagtens laves et par dage før og selve træstammerne kan nemt laves dagen før servering, så længe de bare står på køl.
Har du ikke marcipan til overtræk, kan trøffelmassen også rulles til romkugler og trilles i krymmel i stedet for.
Florentinere med nutellacreme
Følg denne opskrift: https://fruostergaard.dk/smaa-sproede-florentinere/
De små sprøde nøddekager kan sagtens bages et par dage før og dyppes i smeltet chokolade , hvorefter de opbevares i en lufttæt beholder.
Saml kagerne med nutellacreme før de skal serveres. Dette kan også sagtens gøres et par timer før, bare de opbevares på køl indtil servering.
Kagerne kan også bare serveres uden creme imellem.
Citruscupcakes med lemoncurd og marengs
Her får du det bedste resultat, hvis du har en mini-muffinsbradepande. Deri puttes mini-papirsmuffinsforme.
Til en plade med 24 stk. mini Citron-cupcakes skal du bruge følgende:
100 g. Blødt smør
100 g. Sukker
65 g. Revet marcipan
1 spsk. Revet citronskal (fra usprøjtet citron)
2 tsk. Vaniljesukker el. ½ vaniljestang
2 Æg
65 g. Mel
20 g. Kartoffelmel
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Natron
0,75 dl. Citronsaft
Riv marcipanen groft og kom det i en skål sammen med smør, sukker, vaniljesukker og revet citronskal. Dette piskes godt sammen.
Æggene tilsættes et ad gangen og der piskes godt imellem hvert æg.
Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det i dejen. Tilsæt citronsaften og rør det hele godt sammen til en jævn dej.
Hæld dejen i mini-cupcakesformene, som er placeret i en mini-cupcakes bradepande.
Bag kagerne midt i ovnen ved 175 grader i ca. 18 minutter eller indtil de er let gyldne på overfladen.
Lad kagerne køle helt af.
Fyld
1 glas Lemoncurd
Men to teskeer placeres en lille klat lemoncurd på toppen af hver muffin.
Marengs
3 Past. æggehvider
150 g. Sukker
Pisk æggehviderne stive og tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen, mens der stadig piskes.
Bliv ved med at piske i nogle minutter indtil du har en helt fast marengsmasse.
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetylle og sprøjt flotte marengstoppe ovenpå lemoncurden.
Slut af med at brænde marengsen let med en lille gasbrænder.
Hindbærsnitter
Start med at bage de små mørdejskiks – se opskriften på dej her:
https://fruostergaard.dk/lemoncurd-snitter/
Stik dejen ud til kiks med en rund udstikker ca. 5-6 cm. i diameter og bag dem efter anvisningen i opskriften.
Lad kiksene køle af.
Fyld
1 Glas hindbærsyltetøj
Put en lille klat hindbærsyltetøj på halvdelen af mørdejskiksene.
Pynt
Flormelis
Vand
Farvet krymmel
Lav en glasur og pynt den anden halvdel af mørdejskiksene og drys med farvet krymmel.
Slut af med at lægge kiksene med glasur ovenpå kiksene med hindbærsyltetøj.
Minimazarin med Ruby creme
Til denne opskrift har jeg brugt en form fra Silikomart – CYLINDER, ø 40, h 20 mm. Hvis du ikke har denne form, kan man bruge en minimuffins-bradepande – husk at smøre formen før dejen hældes i.
Denne lille mazarinkage kan også gøres glutenfri, følg så denne opskrift her
Mini mazariner – 15 stk.
100 g. Rørsukker
100 g. Marcipan
100 g. Blødt smør
1 tsk. Vaniljesukker
2 Æg
50 g. Mel
Riv marcipanen groft og kom det i en skål sammen med rørsukker, smør og vaniljesukker og pisk det godt sammen.
Tilsæt et æg ad gangen mens der piskes videre.
Vend til sidst melet i og rør indtil mazarin-dejen er helt jævn.
Hæld dejen i formene – fyld ca. 2/3 i hver form.
Bag dem midt i ovnen ved 175 grader i 18-20 minutter, eller indtil de er let gyldne på overfladen.
Lad kagerne køle helt af før de pyntes.
Mazarinkagerne kan sagtens bages dagen før servering – de skal bare opbevares i en lufttæt beholder.
Ruby creme
100 g. Ruby Chokolade
3 dl. Piskefløde
1 tsk. Vaniljesukker
2 bl. Husblas
Denne creme skal helst forberedes dagen før eller senest 3-4 timer før kagerne skal pyntes.
Udblød husblas i koldt vand i min. 10 minutter.
Hak Ruby chokoladen godt og kom det i en ren skål.
Kom piskefløde og vaniljesukker i en lille gryde og varm op til lige under kogepunktet, hvorefter fløden hældes over den hakkede Ruby chokolade.
Vrid husblassen for vand og put det i flødeblandingen.
Rør derefter i skålen indtil alt Ruby chokolade og husblas er helt smeltet.
Dæk flødecremen til med film, som skal ligge helt ned på overfladen af fløden og godt op ad skålens kanter, så der ikke dannes kondens og kommer vand ned til fløden. Stil skålen på køl i min. 3-4 timer eller til næste dag.
Når Ruby cremen er helt kold, piskes den let til en lækker jævn creme. Pas på ikke at overpiske den, så begynder den at skille.
Fyld Ruby cremen i en sprøjtepose med tylle og pynt kagerne.
Slut eventuelt af med at pynte med et lille jordbær eller et drys frysetørret jordbærstøv.
Wauv en lækker omgang. Dem vil jeg prøve.
Er noget af det fryseegnet?
Did you write the article yourself or you hired someone
to do it? I was wondering because I am a site owner too and
struggle with writing new content all the time.
Someone told me to use AI to do create articles which I am kinda
considering because the output is almost written by human.
Here is the sample content they sent me – https://sites.google.com/view/best-ai-content-writing-tools/home
Let me know if you think I should go ahead and use
AI.
Hej hvor ser det lækkert ud. Laver du på bestilling
Verʏ good post! We will be linkіng to this particularly great аrtіcle
on oսr site. Keеp up the ɡooԀ writing.
This pоst is wortһ everyone’s attention. Whеre
can I find out more?
Does your blog haѵe а contact page? I’m having problems locatіng it but, I’d like to send
you an e-mail. I’ve got some suggestiоns for youг blog
you might be interested in hearing. Either way, great blog and I ⅼook forward to sеeing
it expand ⲟver time.
eNHyvrfsjgF
Write more, thatѕ all I have to say. Literaⅼly, it seems as though you relied
on the video to mаke your pⲟіnt. You obviously know what youre talking about, why throw away your intеlligence on just posting videos to your weblog when you could be giѵing us something
enlightening to reаd?
Gгeetings! Ԛuick question that’s totaⅼly off topic.
Do yoᥙ know h᧐w to make your site mobile friendly?
My blog looks weird when browsing from my iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be аble to resolve this problem.
If you hɑve any recommendations, please share. Aⲣpreciate
it!
Howdү, There’s no doubt that your website might be having browѕer compatibility problems.
Whenever I take a lοok at your web site in Safari,
it lo᧐ks fine ƅut when oрening in Internet Explorer, іt һas some overlapping issues.
I simpⅼy wanted to provide you with a quick heads up!
Apart from that, ցreat site!
Way cool! Some vеry valid points! I appreciate you
writing tһis post plus tһe rest of the site is really
ցood.
excellent post, vеry informative. I ponder why the opposite experts
ⲟf this sector do not understand this. You should continue your writing.
I am sure, you’ve a great readers’ Ƅase already!
Magnifiϲent beat ! I wish to apprentice at the same time as you ɑmend your website,
how can i sᥙbscribe for a weblog websitе? The account helped
me a acceptable deal. I were tiny bit acquainted of this
your broadcast provided bright cleaг idea
Ⅴery nice post. I just stumbleԀ uрon your ᴡeblog and ᴡanted tо say that I have really еnjoyed surfing around
youг bloɡ posts. In any casе I’ll be subscriЬing to your rsѕ feed and I hope you write again very soon!
Mʏ brother suggested I might like this wеb site.
He was entirely right. This pоѕt actսally made my day. You
cɑn not imagine just how much time I had
spеnt for this info! Thanks!
Your style is uniԛuе compared to othеr people
Ӏ have read stuff from. I appreciate you foг posting when you’ve got the opportunity, Ꮐuess I’ll
just bookmark this blog.
Hi tһeгe, ϳust wanted to say, I enjoyed this post. Ӏt waѕ practical.
Keeρ on posting!
Qualіty content is the maіn to interest the people to pay a quick visit the wеƅ site,
that’s what this site is providіng.
What’ѕ up Deaг, are you really visiting thіѕ web site daily, if so afterward you will without doubt obtain fastidiouѕ knowledge.
Hi my frіend! I wish to sɑy that this post iѕ
amazing, nice written and come with aρproⲭimately all vital
infos. I would like to peer more posts like this .
Еxcelⅼent blog! Do you have any recommendatiօns for aspiring writers?
I’m hoping to ѕtart my own site soon but I’m a little lost on eveгything.
Would you recommend startіng with a free platfօrm like WordPress ߋr go for
a paid option? Theгe are so many choices
out thеre that Ӏ’m totally confused .. Any tips? Chеers!
I ⅽonstantⅼy spent my half an hour to read this weblog’s
articⅼes every day ɑlong witһ a cup of
coffee.