Koldrøget laks med blomkålscreme

Koldrøget laks med blomkålscreme og brødcroutoner – en lækker forret

Vi havde forleden gæster og jeg synes altid det er svært at finde på en god forret, som ikke fylder for meget, for man skal som regel have en del mere at spise efterfølgende.

I Føtex fandt jeg så en pakke koldrøget laks skåret i strimler og så var den endda på tilbud. Mit valg faldt derfor på denne skønne forret med koldrøget laks med blomkålscreme, sennepsdressing og brødcroutoner. Den er frisk, let og smager fantastisk og så er den faktisk rigtig nem at tilberede.

Kombien med den bløde cremede blomkålscreme, de sprøde knasende rugbrødscroutoner og den let skarpe sennepsdressing er helt fantastisk, synes jeg.

Start gerne med tilbehøret nogle timer før retten skal serveres.

Til 4 personer, skal du bruge:

1 pk. koldrøget laks
½ blomkål
Brøndkarse

Blomkålscreme:
½ blomkål
1 lille løg
½ citron
2 spsk. creme Fraiche 18%
1 spsk. smør
Salt og peber

Skær blomkålen i mindre stykker og hak løget.
Smelt smørret i en gryde og svits blomkål og løg et par minutter.
Hæld et par deciliter vand i gryden og damp/småkog blomkålen i ca. 10 minutter (den må ikke blive helt udkogt)
Lad blomkålen dryppe af i en si og hæld det derefter i en skål.
Blend nu blomkålen sammen med creme fraiche og citron til det bliver til en helt blank og glat creme.
Smag til med salt og peber.
Lad cremen køle helt af.

Rugbrødscroutoner:
3-4 skiver rugbrød
3 spsk. olivenolie
½ spsk. havsalt

Skær brødet i små tern og vend dem sammen med olivenolie og havsalt.
Bred brødstykkerne ud på en bageplade med bagepapir og bag dem sprøde i ca. 20 min. ved 175 grader.
Lad rugbrødscroutonerne køle helt af, evt. på et stykke køkkenrulle, så det overskydende olie suges op af køkkenrullen.

Sennepsdressing:
3 spsk. grovkornet sennep
1 spsk. akaciehonning
2 spsk. creme fraiche

Bland alle 3 ingredienser og dressingen en klar.

Salte agurker:
1 agurk
Salt

Skær agurken ud i ca. 1 cm. tykke skiver og stik midten ud med en rund udstikker og smid den yderste del væk.
Læg agurkerne på en tallerken og drys med lidt salt over alle skiverne og lad det trække en halv times tid. Vend agurkeskiverne og drys igen med lidt salt og lad dem igen trække lidt.
Dup evt. agurkeskiverne tørre på et stykke køkkenrulle.

Anretning:
Anret 4-5 strimler laks på en tallerken eller skål.
Sprøjt små toppe af blomkålscreme forskellige steder på tallerkenen. Fordel også små klatter sennepsdressing på tallerkenen.
Skær nogle blomkålshoveder ud i tynde skiver.
Pynt med blomkålsskiver, salte agurker og brøndkarse.
Drys med lidt rugbrødscroutoner.

Det hele kan sagtens anrettes en times tid før gæsterne kommer, bare det stilles i køleskabet så længe.

Er der evt. mere blomkålscreme og rugbrødscroutoner i overskud, kan det stilles på bordet, så gæsterne selv kan supplere.

2 Kommentarer

  • Louise 18. maj 2019 at 10:37 am

    Jeg lavede denne her forret i går, og hold op hvor var den lækker. Den kan virkelig anbefales. Let, delikat og smuk

    Reply
    • Fru Østergaard 30. december 2019 at 1:39 pm

      Tusind tak 🙂

      Reply

Skriv en kommentar