Disse kryddercupcakes med nougatfrosting både dufter og smager af jul! Kagen er saftig og blød og smager helt perfekt med den cremede nougatfrosting ovenpå.
Pynt dem lige så julet, som du har lyst til 🙂
Til ca. 12 kryddercupcakes, skal du bruge:
125 g. blød nougat
150 g. smør
2 æg
100 g. rørsukker
75 g. brun farin
250 g. hvedemel
1 tsk.bagepulver
½ tsk. natron
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt ingefær
1/4 tsk. salt
2½ dl. kærnemælk
75 g. grofthakkede hasselnødder
Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt nougat og smør i en skål over vandbad.
Pisk æg, sukker og brun farin luftigt.
Bland mel, bagepulver, natron og krydderierne og sigt det ned i æggemassen.
Hæld kærnemælk og den smeltede nougat-smør i og rør i dejen indtil den er helt jævn.
Rør hasselnødderne i.
Fordel dejen i papir-muffinsforme, brug gerne en muffins-bradepande med papirsformene sat ned i, så de holder formen under bagningen.
Bag dem i ovnen i ca. 22 minutter, kontroller med en kødnål el.lign. om de er helt gennembagte.
Afkøl kagerne helt og pynt med nougatfrosting.
Nougatfrosting
125 g. blødt smør
50 g. blødt nougat
250 g. flormelis
1 spsk. mælk
Bland alle ingredienser i en skål og pisk det godt sammen. Pisk gerne i 5-7 minutter, så bliver frostingen mere luftig og lækker.
Hæld frostingen i en sprøjtepose og pynt nu krydderkagerne.
Ingen kommentarer