Lækre saftige gulerodsbrud

For efterhånden længe siden, fik jeg denne opskrift af min venindes mor – men jeg havde glemt alt om den, indtil forleden, hvor jeg fik voldsomt lyst til lækre, luftige og saftige gulerodsboller.

Jeg fandt opskriften frem fra gemmerne, lavede nogle få ændringer, så den fungerede bedre for mig og vupti, så havde jeg de lækreste bløde boller, som smager helt fantastisk.

Der bliver ca. 18 gulerodsbrud af denne opskrift.

Du skal bruge følgende:

1 pk. gær
1 dl. lunkent vand
1 dl. sukker
1 tsk. salt
2 hele æg
4½ dl. kærnemælk
6 stk. Gulerødder (revet)
4 håndfulde solsikkekerner
200 g. smeltet smør
ca. 1100 g. mel (mængden varierer lidt, men dejen skal være lidt klistret)
1 æg til pensling

Opløs gæren i det lunkne vand.

Salt og sukker tilsættes.

Derefter tilsættes de resterende ingredienser og det hele æltes godt sammen til en let klistret dej.

Lad nu dejen hæve i halvanden time i en tildækket skål.

Når dejen er hævet, sættes “klatter” i en passende størrelse, af på en bageplade med to spiseskeer – der kan være 9 stk. pr. plade.

Herefter hæver bollerne igen i ca. en halv time.

Pisk ægget og pensel bollerne før de sættes i ovnen.

Bages ved 200 grader i ca. 18-20 minutter eller indtil de er let gyldne.

4 Kommentarer

  • Grethe Ebdrup 4. februar 2018 at 9:05 pm

    Ser lækre ud

    Reply
  • Hanne Nielsen 21. februar 2018 at 9:29 pm

    Havde helt mistet troen på at kunne bage lækre boller til familien indtil jeg idag prøvede denne opskrift 1000 tak for det

    Reply
  • Aase 6. marts 2018 at 6:37 pm

    Dine gulerodsboller hitter i familien. Tak.

    Reply
    • Fru Østergaard 6. marts 2018 at 7:19 pm

      Det er dejligt at høre 🙂

      KH Annette

      Reply

Skriv en kommentar