Banancupcakes med karamel

Disse skønne svampede banancupcakes med flydende karamel i midten og toppet med hvid chokoladefrosting med et strejf af karamel, smager godt og så er de super nemme at lave uden at det tager alt for lang tid.

Faktisk minder en cupcake på mange måder om en muffin, men forskellen er at en cupcake altid er dekoreret med et lækkert tykt lag frosting på toppen. Dette giver visuelt en super flot kage, som også smager fantastisk.

Jeg havde lovet de ansatte hos en af mine freelance kunder, at bage kage. Jeg tænkte, at det skulle være en kage som var hurtig at lave, men den skulle samtidig være lækker, luftig og let at spise.

Derfor faldt mit valg på disse lækre banancupcakes med hvid chokoladefrosting på toppen og pyntet med glaskaramel.

Karamel – gerne dagen før!
1 dåse Kondenseret mælk

Kondenseret mælk, kan enten købes færdigt (dvs. Dulce Leche) eller også kan du købe almindelig kondenseret mælk, som koges i en gryde med vand i 3 timer. Husk at pil etiketten af dåsen og lad vandet dække dåsen i alle 3 timer. Afkøl dåsen før den åbnes og du har nu den lækreste bløde karamel. Dette kan med fordel gøres dagen før.

Banancupcakes – ca. 14-15 stk.
3 æg
200 g. rørsukker
75 g. smør
150 g. hvedemel
2 spsk. kakao
1 stang vanilje
2 tsk. bagepulver
2 bananer
75 g. mørk chokolade

Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt af, så det ikke er for varmt når det skal røres i dejen.

Mos bananerne med en gaffel.

Halver vaniljestangen og skrab kornene ud og mas dem med en kniv sammen med en smule af rørsukkeret. Blad herefter vaniljen sammen med hvedemel, kakao og bagepulver.

Pisk æg og rørsukker godt.

Melblandingen sies og hældes i æggeblandingen.

Derefter vendes bananmos og smeltet smør i dejen.

Hak den mørke chokolade og vend det i dejen og rør indtil du har en fin og jævn masse.

Fyld dejen i muffinsformene, op til ca. 3-4 mm. fra kanten.

Bages ved 180 grader i 20-25 minutter – alt afhængig af ovnen. Hold øje med dem!

Når kagerne er taget ud af ovnen og har hvilet et par minutter, fylder du flydende karamel (kogt kondenseret mælk) i en sprøjtepose med tylle og fylder ca. en mængde svarende til en teskefuld ned i midten af hver kage. Kagen skal nok give efter for karamellen, da den stadig er varm.

Afkøl nu kagerne.

Hvid chokoladefrosting
150 g. hvid chokolade
150 g. blødt smør
150 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2-3 spsk. flydende karamel (kogt kondenseret mælk)

Smelt den hvide chokolade over vandbad og lad den køle lidt af.

Rør smørret godt igennem indtil den er hvid og luftig (gerne 3-4 minutter). Tilsæt langsomt flormelis og vaniljesukker. Start med 2/3 af flormelisen og smag evt. til med resten til sidst.

Når smør og flormelis er blandet godt, hældes den smeltede hvide chokolade i smør-/sukkerbladingen. Pisk i ca. 2-3 minutter. Tilsæt også den flydende karamel indtil konsistensen er lækker cremet.

Tilsæt evt. frugtfarve.

Frostingen fyldes i en sprøjtepose med tylle og sprøjtes ud på de afkølede kager.

Glaskaramel
ca. 100 g. flormelis

Flormelis smeltes forsigtigt i en lille gryde, indtil det bliver til en gylden karamel (vær opmærksom på at det ikke bliver for mørkt).

Læg et stykke bagepapir på bordet og placer små klatter karamel (på størrelse med en to-krone). Kun et par klatter af gangen, ellers stivner det for hurtigt. Stryg let klatterne ud med en teske eller palet og lad karamellen køle helt.

Stik glaskaramellen ned i frostingen som pynt og kagerne er nu klar til servering.