Lagkage med smørcremeblomster

Det har været en uge, hvor jeg har bagt rigtig mange kager og alle sammen forskellige, både med hensyn til smag og udseende.

Denne uges sidste kage var en bestilling fra min kusine. Eneste ønske var, at det skulle være en firkantet lagkage.

Da jeg har været en smule i tidspres, valgte jeg at bage en lagkage, som jeg var ret sikker på fungerede. Det vil sige, at jeg valgte den samme opskrift, som jeg tidligere har lagt op her på siden – se opskriften under ”Fødselsdagslagkage”. Dog havde jeg skiftet hindbærmoussen ud med en skovbærmousse.

Jeg har længe haft lyst til at prøve at pynte en lagkage med smørcremeblomster, men har aldrig haft muligheden.

Men da jeg havde frie hænder med hensyn til denne lagkage, så var det nu det skulle prøves.

Jeg har for længe siden købt tyller til at kunne lave de fine smørcremeblomster, men havde aldrig brugt dem.

Al begyndelse er svær og jeg var da også noget udfordret da jeg skulle lave de fine roser og der er også plads til forbedring, men jeg er alligevel OK tilfreds med mit første forsøg.

Der findes rigtig mange opskrifter på Smørcreme og det er forskelligt hvad man er til. Jeg er personligt ikke særligt vild med den tunge smørcreme, men jeg har fundet frem til en lidt mere luftig og velsmagende creme, som både indeholder hvid chokolade og karamel.

Den bliver bare lidt mere luftig, hvilket også gør det lidt sværere at få smørblomsterne helt fine i kanten og der kommer også små ”luftbobler” i cremen.

Når man har lavet sine smørcremeblomster, skal de stilles i fryseren en halv times tid før man skal pynte kagen. Så bliver de nemlig lettere at flytte over på kagen.

De grønne blade er sprøjtet direkte på kagen efter at blomsterne er placeret.

Hvis du er i tidspres, kan smørcremeblomsterne med fordel laves flere dage i forvejen og opbevares på frys indtil de skal bruges.

Hvid chokoladefrosting/smørcreme
100 g. hvid chokolade
200 g. stuetempereret smør
150 – 170 g. flormelis
2 spsk. karamel – “kogt kondenseret mælk” (kan undlades)
2 tsk. vaniljepulver
Evt. pastafarve

Hak den hvide chokolade og smelt den i en skål over vandbad og lad den køle lidt af.

Pisk smørret godt igennem indtil den er hvid og luftig ca. 3-4 minutter. Tilsæt vaniljepulver. Tilsæt flormelis lidt ad gangen. Start med 2/3 og smag evt. til med resten til sidst.

Når smør og flormelis er pisket godt sammen, hældes den smeltede hvide chokolade og karamel i. Tilsæt evt. pastafarve.

Pisk i ca. 2-3 minutter til at massen er luftig og cremet.

Tilsæt evt. lidt mere flormelis, hvis konsistensen er for flydende.

Der er ikke sikkert, at man lige ønsker at frostingen skal smage af karamel, så dette kan sagtens undlades.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar