Lemoncurd snitter

Lemoncurd-snitter

Vi kender alle den traditionelle Hindbærsnitte, som næsten alle elsker. Jeg tænkte, at det kunne være sjovt at lave en frisk påskeversion af denne lækre snitte og det blev den bestemt ikke ringere af.

Det er stadig den samme sprøde mørdej, men med en skøn frisk lemoncurd imellem, som giver en frisk oplevelse i munden, når man tager en bid.

Jeg har valgt at gøre det nemt og har derfor købt Lemoncurd på glas i supermarkedet, så det kun var snitterne jeg skulle bage.

I anledning af påsken, har jeg stukket mørdejen ud med en æggeformet udstikker. Det er jo helt op til en selv, hvilken facon kagen skal have.

Det skal du bruge (10 stk. store eller 20 stk. små):

Dej til snitter
225 g. Hvedemel
75 g. Flormelis
225 g. Blødt smør
2 tsk. Vaniljepulver
½ dl. Vand

Fyld
1 glas. Lemoncurd

Pynt
Flormelis
Vand
evt. pastafarve eller krymmel

Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn)

Kom hvedemel, flormelis, smør og vaniljepulver i en skål og ælt det sammen. Tilsæt vandet og ælt det yderligere et par minutter indtil dejen har samlet sig helt og er glat og smidig.

Stil dejen på køl i ca. ½ time.

Rul dejen ud indtil den har en tykkelse på 3 mm – udstik dejen i den form du ønsker og læg de udstukne snitter på en bageplade med bagepapir.

Bag snitterne i ovnen i ca. 8 minutter eller indtil de bliver let gyldne i kanten.

Lad snitterne køle af.

Kom 1-2 tsk. lemoncurd (kommer an på størrelsen af snitten) på hver anden snitte.

Pynt de resterende snitter med glasur og evt. krymmel. Jeg farvede en del af glasuren orange og gul og dryppede ovenpå den hvide glasur og blandede farverne lidt med en spids kødnål el.lign. – det giver en flot effekt.

Læg de snitterne med glasur ovenpå snitterne med lemoncurd.

Nu er kagerne klar til at spise 🙂

PS: Man kan jo også bare putte hindbærmarmelade imellem snitterne 🙂

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar