Linzer cookies med hindbær

Linzer Cookies

Linzer cookies er en klassisk julekage fra Østrig, som består af to sprøde nøddeagtige småkager lagt sammen med lækkert syltetøj og drysset med flormelis.

Hvis man ikke bryder sig om syltetøj, så smager Linzer Cookies også fantastisk, hvis de bliver lagt sammen med nutella eller lemoncurd.

Kagerne bør helst spises samme dag som de er lagt sammen, ellers bliver de bløde. Men det er heller ikke noget problem, for har man først smagt én, så kan man ikke holde fingrene fra dem.

Med denne opskrift får du ca. 20 sammenlagte Linzer Cookies

165 g. Blødt smør
100 g. Sukker
2 tsk. Revet appelsinskal (fra usprøjtet appelsin)
½ tsk. Kanel
1 tsk. Vaniljesukker
150 g. Mel
75 g. Mandelmel
1 stor Æggeblomme (el. 2 små)
Hindbærmarmelade, nutella eller lign.

Pisk smørret luftigt og tilsæt derefter sukker og revet appelsinskal og pisk lidt mere. Skrab evt. kanterne på skålen efter behøv.

Tilsæt æggeblomme og pisk indtil den er godt fordelt i smørret.

Bland mel, mandelmel, vaniljesukker og kanel og vend det godt sammen med smørblandingen. Ælt indtil du har en ensartet dej.

Put dejen i en frysepose og klap den flad – Læg dejen på køl i min. 1 time. (kan holde sig i 2 dage på køl).

Tag dejen ud af køleskabet og lad det ligge på køkkenbordet i ca. 10 min. så bliver det lettere at rulle ud.

Rul dejen ud indtil den er ca. er 3 mm tyk. Udstik dejen med små forme, den ene halvdel kan du stikke ud med en mindre form i midten, for at lave et fint mønster som man kan se fyldet igennem.

Bag kagerne i ved 185 grader i 8-10 minutter, eller indtil de er let gyldne (hold øje med dem, det går pludseligt hurtigt.)

Lad kagerne køle.

Drys flormelis over de kager, som skal være øverst og smør marmelade, nutella el.lign. på bunden og læg nu kagerne sammen og de er klar til at servere.

Opbevaring

De bagte kager kan opbevares i en lufttæt beholder i op til en uge. Så kan du bare lægge dem sammen med fyldes lige før de skal serveres.

3 Kommentarer

  • Mette 30. november 2020 at 7:59 am

    Hvor lang tid kan selve kagerne holde sig uden fyld?
    Mvh Mette

    Reply
    • Fru Østergaard 30. november 2020 at 8:25 am

      Hej Mette
      Det var et rigtig godt spørgsmål, som jeg hellere må få tilføjet opskriften. Men kager uden fyld, kan opbevares i en lufttæt beholder i op til en uge. Når der er fyld i, bør de spises samme dag, ellers bliver de bløde, specielt når der fyldes marmelade i. 🙂

      Reply
  • Maria Hamilton Brown 16. april 2024 at 12:21 pm

    Hvor bred/stor er den hjerteskabelon, som skal anvendes til at udstandse de 40 kager som skal lægges sammen til de 20 kager? Er det syltetøjet som limer dem sammen?

    Reply

Skriv en kommentar