Nemme boller med chiafrø

Det er ikke længe siden, at jeg for alvor stiftede bekendtskab med chiafrø. Men nu hvor jeg har fundet ud af hvilke fantastiske egenskaber de små frø har, bliver de oftere og oftere brugt i min madlavning.

Chiafrø har en høj koncentration af gode næringsstoffer bl.a. Omega-3 fedtsyrer, antioxidanter, kostfibre og masser af protein. Faktisk er der rigtig mange fordele ved at indtage chiafrø hver dag.

De er derfor også super sunde at putte i både brød, grød og kager.

Jeg har her lavet mit forslag på lækre luftige boller med chiafrø.

Denne opskrift giver 12 stk. fine boller.

6 spsk. lunken vand
50 g. gær
3 dl. mælk
50 g. smeltet smør
3 dl. fuldkornshvedemel
4-5 dl. hvedemel
3 spsk. chiafrø
1 tsk. salt
2 spsk. sukker

Gæren opløses i det lunkne vand.

Alle de andre ingredienser tilsættes og dejen æltes. Tilsæt evt. lidt ekstra mel indtil dejen ikke klistrer på fingrene, men den må heller ikke blive for tør.

Form nu 12 boller og placer dem på en bageplade med bagepapir.

Bollerne stilles til hævning under et viskestykke i 30 min.

Pensel bollerne med pisket æg og drys med chiafrø.

Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i ca. 12-15 min.