Valentineskage med mascarponekage

Nemme og lækre Valentinskager

Vil du forkæle kæresten / ægtefællen med en skøn kage på Valentinsdag? Men har du ikke lyst til at stå i køkkenet i flere timer for at kreere en eller anden super fancy Valentinskage, så kan mindre også gøre det, og stadig smage så englene synger.

Jeg har her et bud på en nem kage med mørdejsbunde og frisk mascarponecreme med hindbærsmag. Kagen er pyntet med friske bær, men du kan selvfølgelig pynte den lige som du har lyst. Evt. med slik i flotte røde farver eller chokolade eller spiselige blomster.

Ud af denne opskrift får du 4 kager med dobbelt mørdejsbund.

Mørdejsbunde:

135 g. hvedemel
45 g. flormelis
65 g. smør
1 æg (du skal kun bruge det halve)
1 tsk. vaniljesukker

1 papirhjerte

Bland hvedemel, flormelis og smør sammen indtil det bliver lidt smuldret/sandet.

Pisk 1 æg godt sammen og tilsæt ca. halvdenen til dejen og ælt hurtigt dejen sammen.

Stil dejen på køl i en halv times tid.

Imens kan du tegne eller printe et hjerte på ca. 10 x 10 cm. og klippe det ud.

Efter køl, rulles dejen ud til en tykkelse på ca. 2-3 mm og flyt den udrullede dej over på et bagepapir – stil evt. på køl i 10 minutter igen, så er dejen helt kold og det bliver nemmere at skære hjerterne ud.

Læg derefter papirshjertet ovenpå den udrullede dej og skær langs kanten. Skær 8 hjerter og fjern derefter det overskydende dej.

Bag hjerterne ved 200 grader (alm ovn) i 8-10 minutter – hold øje med dem, de må gerne blive gyldne i kanten, men pludselig går det hurtigt.

Lad mørdejsbundene køle af.

Valentinshjertekage

Mascarponecreme med hindbærsmag

½ pose frosne hindbær
2 spsk. sukker
2 spsk. vand
200 g. mascarpone
2 spsk. flormelis
1½ dl. piskefløde
2 tsk. vaniljesukker

Start med at hælde de frosne hindbær, sukker og vand i en gryde og lad det småsimre i ca. 7 minutter.

Hæld det hele over i en si og lad hindbærsaften løbe fra og ned i en skål – resten af hindbærmassen skal du IKKE bruge.

Stil saften på køl indtil det er helt koldt.

Kom mascarpone, flormelis, vaniljesukker og piskefløde i en skål og pisk mens hindbærsaften tilsættes.

Pisk indtil du har en lækker creme.

Kom mascarponecremen i en sprøjtepose med stjernetylle.

Start med at sprøjte små toppe over hele fladen på en mørdejs-hjertebund. Læg en mørdejs-hjertebund ovenpå og sprøjt også cremetoppe på denne.

Slut af med at pynte kagerne med friske bær eller hvad du nu lige synes der skal pryde kagens top.

Håber I vil nyde kagerne og få en skøn Valentinsdag fyldt med kærlighed!

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar