Valentineskage med mascarponekage

Nemme og lækre Valentinskager

Vil du forkæle kæresten / ægtefællen med en skøn kage på Valentinsdag? Men har du ikke lyst til at stå i køkkenet i flere timer for at kreere en eller anden super fancy Valentinskage, så kan mindre også gøre det, og stadig smage så englene synger.

Jeg har her et bud på en nem kage med mørdejsbunde og frisk mascarponecreme med hindbærsmag. Kagen er pyntet med friske bær, men du kan selvfølgelig pynte den lige som du har lyst. Evt. med slik i flotte røde farver eller chokolade eller spiselige blomster.

Desuden kan du bruge den overskydende dej til at lave små hindbærsnitter – evt. udstik dejen med en lille hjerteform. Se TIP længere nede på siden.

Ud af denne opskrift får du 3 – 4 kager med dobbelt mørdejsbund.

Mørdejsbunde:

135 g. hvedemel
45 g. flormelis
65 g. smør
1 æggeblomme
1 tsk. vaniljesukker

1 papirhjerte (se skabelon nederst på siden)

Bland hvedemel, flormelis, vaniljesukker og smør sammen indtil det bliver som en smuldret/sandet masse.

Tilsæt en æggeblomme og ælt hurtigt dejen sammen.
Føles dejen lidt tør og er den svær at samle, kan der tilsættes 1 spsk. vand.

Stil dejen på køl i en halv times tid.

Imens kan du tegne eller printe et hjerte på ca. 10 x 10 cm. og klippe det ud. (Se skabelon nederst på siden).

Efter køl, rulles dejen ud til en tykkelse på ca. 3 mm.

Læg derefter papirhjertet ovenpå den udrullede dej og skær langs kanten. Skær 6-8 hjerter og fjern derefter det overskydende dej. Måske er det nødvendigt, at rulle dejen ud to gange, hvis der ikke er plads til at skære alle hjerterne ved første udrulning.

Bag hjerterne ved 180 grader (varmluft) i 8 – 10 minutter. – hold øje med dem, de må gerne blive let gyldne i kanten, men pludselig går det hurtigt.

Lad mørdejsbundene køle af.

Mørdejshjerter
Mørdejskiks


TIP! Du kan evt. lave en dobbelt portion af dejen og udstikke noget af det med en mindre hjerteudstikker. Efter bagning lægges de små mørdejskiks sammen to og to med hindbærsyltetøj imellem. Pynt øverste kiks med glasur – Nu har du små fine Valentins-hindbærsnitter.

Hindbærsnitter som hjerter

Mascarponecreme med hindbærsmag

½ pose frosne hindbær
2 spsk. sukker
2 spsk. vand
200 g. mascarpone
2 spsk. flormelis
1½ dl. piskefløde
2 tsk. vaniljesukker

Start med at hælde de frosne hindbær, sukker og vand i en gryde og lad det småsimre i ca. 7 minutter.

Hæld det hele over i en si og lad hindbærsaften løbe fra og ned i en skål – resten af hindbærmassen skal du IKKE bruge.

Stil saften på køl indtil det er helt koldt. (et par timer i køleskab).

Kom mascarpone, flormelis, vaniljesukker og piskefløde i en skål og pisk mens hindbærsaften (ca. 0,5 dl.) tilsættes.
Pisk indtil du har en lækker creme. Mascarponecremen skal være så fast, at det er muligt at sprøjte små toppe, men pas også på ikke at overpiske cremen, så bliver den grynet.

Kom mascarponecremen i en sprøjtepose med stjernetylle.

Start med at sprøjte små toppe over hele fladen på en mørdejs-hjertebund. Læg en mørdejs-hjertebund ovenpå og sprøjt også cremetoppe på denne.

Slut af med at pynte kagerne med friske bær eller hvad du nu lige synes der skal pryde kagens top.

Håber I vil nyde kagerne og få en skøn Valentinsdag fyldt med kærlighed!

Valentinshjertekage

Hjerte skabelon
Hjerteskabelon til Valentinskage

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar