Nutella cupcakes

Nemme Nutella-cupcakes

Hvis du kan lide Nutella, så vil du elske disse muffins, eller cupcakes, som de kaldes når de bliver toppet med frosting.

De er super nemme at bage – det tager ikke mere end 10 minutter at røre dejen sammen og så skal de bage i 20 minutter…. og wupti, så har du de lækreste nutella-cupcakes.

De kan sagtens bare spises som de er, eller man kan toppe dem med en lækker Nutella-frosting.

Ud af denne opskrift får du 12 kager.

Nutella-muffins

285 g. Hvedemel
½ tsk. Salt
2 tsk. Vaniljesukker
1½ tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron

100 g. Smeltet smør
2½ dl. Kærnemælk
2½ dl. Sukker
1 æg

12 store teskefuld Nutella (stuetemperatur)

Bland mel, salt, vaniljesukker, bagepulver og natron sammen i en skål.

Smørret smeltes og hældes en en ren skål. Heri hældes kærnemælk, sukker og æg. Det hele piskes godt sammen.

Derefter hældes de våde ingredienser over i skålen med melblandingen.

Det hele piskes godt sammen, så der ikke er nogle melklumper.

Fordel dejen i 12 cupcakesforme og tilsæt 1 stor tsk. nutella i hver form.

Fordel nutellaen rundt i dejen – brug evt. enden af en teske eller et grillspyd el.lign. til at røre lidt rundt i et par cirkler.

Bag kagerne ved 185 grader i ca. 20 minutter.

Kontroller med en kødnål eller stikkepind om kagerne er færdigbagte – det er de når der ikke hænger dej fast på nålen/pinden.

Nu har du de lækreste svampede Nutella muffins!

Ønsker du at pynte dem og gøre smagsoplevelsen endnu mere lækker, kan du toppe kagerne med nutella-frosting.

Nutella-frosting

200 g. blødt smør
6 tsk. Nutella (stuetemp.)
250 – 300 g. flormelis

Kom smør og Nutella i en skål og pisk det sammen. Tilsæt flormelis og pisk det hele godt – pisk gerne min. 5 minutter, så bliver frostingen mere luftig og smager ikke så smøragtig.

Du kan bedst selv vurdere mængden af flormelis, men frostingen skal være så fast, at den kan holde faconen når den bliver sprøjtet på kagen.

Kom frostingen i en sprøjtepose med tyl og pynt kagerne.

11 Kommentarer

Skriv en kommentar