Nøddekage med passionsfrugtmousse

Nøddekage med passionsfrugtmousse

Kombinationen af den lidt søde nøddebund med store “chewy” nøddestykker og den bløde let syrlige passionsfrugtmousse ovenpå, er bare helt perfekt.

Nøddekagerne kan sagtens bages flere dage før servering. De skal bare en tur i fryseren indtil få timer før servering. Desuden er de super nemme at bage.

Man kan også variere kagerne med en toppe dem med en anden type mousse – det kan evt. være jordbærmousse toppet med skønne friske bær, når sommeren er over os.

Lige nu står påsken for døren, derfor har jeg pyntet mine kager med fine små farvede chokoladeæg. De kunne også være pyntet med friske bær, chokolade, det er kun fantasien der sætter grænser.

Nøddekagerne er bagt i en silikoneform fra Silikomart. Men hvis du har en silikone muffinsform, så er den helt perfekt til disse bunde.

Der bliver 6-8 kager ud af denne opskrift, lidt afhængig af hvor store formene er.

Nøddekager

125 g. Blandede hasselnødder og mandler
75 g. Digestive kiks eller Marie kiks
85 g. Æggehvider
175 g. Sukker
1 tsk. Vaniljesukker
1 tsk. Bagepulver
1 Nip salt

Tænd ovnen på 175 grader varmluft og hæld nødder og mandler på en bageplade. Rist dem i ovnen i ca. 5-7 minutter og lad dem køle af.

Gnid den løse skal på hasselnødderne af.

Kom ca. 80 gram af den ristede nøddeblanding i en minihakker og blend dem til fint mel.

De resterende nødder hakkes groft.

Knus kiksene til fine krummer – enten ved at komme dem i en frysepose og banke dem med en kagerulle eller blende i en minihakker.

Tænd ovnen på 180 grader – Alm. ovn.

Rør æggehvider og sukker sammen i en skål. Det skal kun røres let sammen – ikke piskes.

Tilsæt kiksekrummer, alle nødder, vanilje, bagepulver og salt og vend det hele sammen.

Hæld dejen op i muffins-formene (de skal kun være ca. halvt fyldte).

Bag nøddekagerne i ca. 18-20 minutter.

Lad nøddekagerne køle af og læg dem evt. i fryseren til du skal bruge dem.

Passionsfrugtmousse

3 bl. Husblas
0,75 dl. Passionsfrugt-saft (ca. 6-8 passionsfrugter)
2 spsk. Citronsaft
2,5 dl. Piskefløde
1 dl. Yoghurt Naturel el. Græsk yoghurt
½ Stang Vanilje
2 tsk. Flormelis

Udblød husblassen i koldt vand i min. 10 minutter.

Halvér passionsfrugterne og skrab fyldet ud i en finmasket si, pres lidt på fyldet med en dejskraber. så saften bliver siet fra og kernerne bliver tilbage i sien.
Kernerne skal ikke bruges til noget, kun den rene passionsfrugt-saft.

Hæld passionsfrugt-saften i en gryde og tilsæt citronsaft.
Varm det op og tag gryden af varmen lige før saften koger.
Lad det køle lidt og kom derefter husblassen i.
Rør i saften indtil husblassen er helt smeltet.

Halvér vaniljestangen og skrab kornene ud – mas kornene sammen med flormelis, dette gøres for at fordele vaniljekornene før det skal i moussen.

Pisk fløden til en let skum sammen vaniljesukkeret.

Tilsæt yoghurt naturel lidt ad gangen i passionsfrugt-saften og rør det godt sammen. Når alt yoghurt er tilsat, vendes passionsfrugt-massen sammen med den let piskede fløde.
Vend det let sammen med en dejskraber indtil du har en ensartet mousse.

Hæld moussen i en sprøjtepose med rund tylle – sørg for at posen er lukket i enden så moussen ikke løber ud. Moussen skal nemlig ligge på køl før den skal sprøjtes på nøddekagerne.

Moussen er alt for blød at sprøjte ud når den lige er lavet, derfor skal den på køl i ca. 30 – 45 min. Prøv at hold øje med moussen og når du fornemmer at den ikke flyder ud, kan den sprøjtes på nøddekagerne.

Pynt kagerne og så er de klar til servering.

De færdige kager kan sagtens holde sig på køl til næste dag.

Nøddekage med passionsfrugtmousse

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar