Nøddetrekanter – en god gammel klassiker, men stadig stærkt vanedannende. Kombinationen af mazarinmasse og nødder er bare fantastisk.
Denne opskrift kan også laves som tærte i en rund form, men jeg valgte at bage den i en firkantet form og derefter skære dem ud i trekanter og putte mørk chokolade på kanterne. Du bestemmer selv hvor store trekanterne skal være. Små trekanter til et kage-tapas bord eller lidt større, når du får gæster til en dejlig kop kaffe.
Tærtedej:
300 g. hvedemel
150 g. smør
100 g. flormelis
2 tsk. vaniljepulver
1 æg
Alle ingredienser røres godt sammen, indtil du har en ensartet dej. Stil dejen på køl i ca. ½ time.
Rul dejen ud og beklæd en form med dejen – jeg brugte en firkantet sliplet bradepande (str. 30 x 23 cm). Sørg for at dejen går ca. 1,5 cm op ad siderne.
Mazarinmasse:
175 g. marcipan
125 g. rørsukker
80 g. blødt smør
2 æg
Ælt marcipan og sukker godt sammen evt. på en røremaskine. Ælt derefter smørret i lidt ad gangen og rør godt indtil massen ikke har flere store klumper.
Tilsæt begge æg og rør det godt ud i marcipanmassen.
Fordel mazarimassen ud over mørdejen og bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter. Den skal være fin gylden på overfladen.
Afkøl kagen i køleskabet i nogle timer eller gerne helt til næste dag.
Nøddekaramel:
180 g. sukker
100 g. smør
1 dl. piskefløde
1 spsk. honning
200 g. grofthakkede hasselnødder og mandler
Desuden:
300 g. mørk chokolade
Kom sukker, smør, fløde og honning i en gryde og kog det under omrøring indtil det er en tyk gylden karamel.
Tag gryden af varmen og tilsæt de grofthakkede nødder og bland det godt med karamellen.
Fordel nøddekaramellen i et tyndt lag udover den kolde mazarinbund og bag den derefter i ovnen ved 185 grader i ca. 15 minutter.
Afkøl kagen igen i køleskabet i min. 3 timer.
Vend kagen ud af form og skær den i passende størrelse trekanter, brug gerne en god skarp kniv.
Hak den mørke chokolade og smelt den over vandbad. Dyp siderne af nøddetrekanterne i den mørke chokolade, man kan evt. også pensle siderne, hvis man synes det er nemmere. Det gjorde jeg, men resultatet er måske knap så fint.
OBS: Nøddetrekanterne er fryseegnet.
Denne opskrift kan også bages som tærte, den skal blot bages i en tærteform i stedet.
Ingen kommentarer