Jeg er fuldstændig vild med marengs og denne pavlova er en af mine absolutte yndlings sommerdesserter.
En skøn luftig marengsbund med små chokoladestykker toppet med flødeskum og friske sommerbær – så bliver det ikke bedre!
Samtidig er denne dessert super nem at lave 🙂
Man kan også lave små portionsanrettede pavlova’er – de skal bare have lidt mindre bagetid i ovnen.
MARENGSBUND
120 g. Pasteuriserede æggehvider, stuetemperatur
Et nip fint salt
225 g. hvidt sukker
1 tsk. majsstivelse
1 tsk. lys eddike
50 g. mørk chokolade
DESUDEN
½ liter piskefløde
Friske bær
Inden du starter, skal du sørge for at din skål og pisker er HELT tør og ren og slet ikke fedtet, ellers kan hviderne ikke piskes stive.
Pisk nu æggehviderne og det lille nip salt til en skummende masse. Hæld sukkeret i lidt efter lidt under piskningen.
Pisk indtil massen er blank og sej og danner toppe. Du må endelig ikke overpiske massen, så pisker man luften ud igen.
Tilsæt majsstivelsen og eddiken og vend det rundt i marengsmassen.
Hak den mørke chokolade og vend også det forsigtigt i marengsmassen.
Tegn evt. en cirkel på et stykke bagepapir og læg det på en bageplade. Fordel marengsmassen på bagepapiret.
Bag marengsbunden ved 110 grader i en varmluftovn i ca. 1 time 30 min. Lad ovndøren stå en smule åben mens bunden bages. (jeg plejer at sætte en grydeske i klemme).
Lad derefter bunden køle af inden den flyttes fra bagepapiret og over på en kagefad.
Lige før kagen skal serveres, pyntes den med letpisket flødeskum og masser af friske bær og evt. lidt hakket chokolade og nødder.
Kagen er bedst hvis den spises med det samme.
Beklager det knap så gode billede 🙂
Ingen kommentarer