Råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber

Jeg elsker rabarber, de er lig med smagen af sommer og med disse råsyltede, har du en lækker topping til din dessert, yoghurt, skyr eller i salaten.

Brug også den søde røde sirupslage ovenpå isen eller din youghurt.

Opskrift:
250 g. Rabarber
1 Vaniljestang
125 g. Sukker
2 dl. Vand

Et rent/skoldet syltetøjsglas.

Skyl og rens rabarberne og skær dem i små stykker. Kom stykkerne i et rent syltetøjsglas.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og mas dem med lidt af sukkeret.

Kom sukker, vand og vanilje inkl. vaniljestang op i en gryde. Bring lagen i kog og lad det småsimre indtil sukkeret er opløst.

Fjern vaniljestangen og hæld den varme lage over rabarberstykkerne og sæt låg på glasset.

Stil dem på køl – de er bedst efter et par dage i køleskabet.

De kan holde sig i ca. 14 dage på køl.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar