Rabarbertrifli er en af mine absolut yndlingssommerdesserter. Kombinationen af de syrlige rabarber, knasende crumble og den søde vaniljecreme, er helt fantastisk og giver en lækker smagsoplevelse i munden.
Rabarbertrifli er en nem dessert, hvor både rabarbercompot og crumble let kan forberedes flere timer i forvejen, så den bare skal anrettes lige før servering.
Server denne rabarbertrifli for dine gæster og de vil få en himmelsk smag af sol og sommer.
Der er til ca. 4-5 portioner i denne opskrift.
Rabarberkompot
500 g. Rabarber
1 vaniljestang eller 3 tsk. vaniljesukker
6 spsk. Rørsukker
5 spsk. Vand
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Mas vaniljekornene sammen med lidt af rørsukkeret, så kornene skilles ad.
Skær blade og det nederste af rabarberstilkene, skyl dem og skær dem i mindre stykker på ca. 1 cm. og hæld dem i en gryde. Tilsæt vanilje/rørsukker samt vand.
Bring rabarberblandingen i kog og lad det simre i ca. 6-8 minutter – hold øje med at det ikke brænder på.
Lad rabarberkompotten køle af.
Crumble
50 g. Mandler
50 g. Hasselnødder
50 g. Havregryn
3 spsk. Brun farin
1 spsk. Akacie Honning
25 g. Blødt smør
Evt. Makroner
Hak mandler og hasselnødder groft og hæld det i en skål.
Tilsæt havregryn, brun farin, akacie honning og den bløde smør.
Rør i blandingen indtil smørret og godt fordelt.
Spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 170 grader (alm. ovn) i 5-7 minutter. Hold øje med det, det bliver pludselig hurtigt mørkt.
Lad crumblen afkøle.
Bland evt. lidt knuste makroner sammen med den afkølede crumble.
Vaniljecreme
4 Past. æggeblommer
5 spsk. Rørsukker
½ vaniljestang eller 3 tsk. vaniljesukker
2½ dl. Piskefløde
Pisk fløden til en let skum.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Mas vaniljekornene sammen med lidt af rørsukkeret, så kornene skilles ad – alternativt bland rørsukker og vaniljesukker.
Hæld de past. æggeblommer og vanilje/sukker i en skål og pisk det længe, indtil det er en tyk og luftig masse.
Vend den letpiskede flødeskum sammen med æggesnapsen og rør forsigtigt rundt indtil det er en ensartet creme.
Før servering:
Hæld rabarberkompot i bunden af et glas. Hæld derefter crumble ovenpå i så tykt et lag, at det dækker rabarberkompotten.
Til sidst toppes det hele med den lækre vaniljecreme.
Pynt evt. med lidt crumble på toppen og du har nu den lækreste rabarbertrifli.
Ingen kommentarer