Rødbedesalat med æbler, rucola og feta

Denne rødbedesalat er helt fantastisk og er perfekt som tilbehør til oksekød, svinekød eller måske lam. Men den er også super velegnet som frokostret eller som tilbehør på buffetbordet.

Rødbedesalat passer nok mest til efterårs- og vinterretter da det er den perfekte sæson for rødbeder og æbler. Den kan naturligvis kombineres lige efter hvad du har i skabet. I denne salat har jeg tilsat græskarkerner, feta, æble og rødløg, men det kan sagtens kombineret på mange andre måder, eventuelt med valnødder, pinjekerner, små mozarellakugler, granatæblekerner eller måske quinoa, som indeholder en del protein. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Til denne rødbedesalat har jeg brugt følgende:

ca. 600 g. rødbeder
2 æbler
1 lille hakket rødløg
Feta
Græskarkerner
2 håndfulde rucola

Dressing
3 spsk. Æbleeddike
2 spsk. Oliven- eller valnøddeolie
Salt og Peber

Start med at koge rødbederne i ca. 40 minutter uden at skrælle dem. Når de er kogt, hældes der koldt vand over rødbederne og det er nu nemt at gnide skrællen af.

Når rødbederne er helt nedkølet, skæres de i små tern. Æblerne skæres også i små tern.

Put de udskårne rødbeder og æbler i en skål. Pisk dressingen sammen og smag den til med salt og peber og hæld den over rødbeder og æbler og bland det godt sammen.

Rødbeder og æbler anrettes til sidst i en skål eller fad sammen med rucola, rødløg, feta og græskarkerner – vend det hele sammen med let hånd.

Salaten er nu klar til servering!

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar