I disse dage vælter sommervarmen ind over Danmark og sommertid er naturligvis lig med istid!
Denne sandwich med Baileys is og kakaobunde, er lavet i en lille delikat størrelse, hvilket betyder, at man kan nå at spise mange af dem på en dag 😉
Man kan selvfølgelig også bare nøjes med at lave isen og servere den som dessert eller som iskugler i en vaffel.
Fordelen er, at man ikke behøver en ismaskine for at lave denne lækre cremede is.
Baileys is
½ l. Piskefløde
1 ds. Kondenseret mælk
½ Stang vanilje
2 spsk. Kakao
1 dl. Baileys
50 g. Hakket mørk chokolade
Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas det en smule sammen med flourmelis, så vaniljekornene bliver fordelt.
Bland vanilje og den kondenserede mælk og pisk det indtil vaniljen er godt fordelt i mælken.
Si kakao i og pisk det lidt mere, indtil det er godt fordelt.
Tilsæt den hakkede chokolade og Baileys og vend rundt indtil det er fordelt.
Hæld fløden i en skål og pisk den til en let skum og vend den sammen med den kondenserede mælkeblanding.
Hæld isblandingen op i en fryseegnet beholder – hvis du ønsker at lave sandwich is, skal du sørge for, at isen er ca. 3 cm. i højden, så det nemt kan stikkes ud til sandwich når det er frosset.
Stil isen i fryseren i min. 6 timer.
Kiks
125 g. Sukker
185 g. Mel
2 tsk. Vaniljesukker
50 g. Kakaopulver
120 g. Smør
1 æg
Bland sukker, mel, vaniljesukker og kakas i en skål.
Smørret skæres i små tern og tilsættes – smulder smørret sammen med de tørre ingredienser.
Tilsæt ægget og ælt indtil dejen er glat og ensartet.
Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse og udstik små rundet kager. Du kan enten bruge en udstikker eller et glas. Min udstikker var 6 cm. i diameter.
Læg kagerne på en bageplade og bag dem i 8-10 minutter (indtil de er sprøde) ved 180 grader (alm. ovn).
Samling
Når Baileys isen er helt frossen, men dog stadig så blød at man kan skære i den. Stikkes isen ud med den samme udstikker som du brugte til kiksene.
Læg en kiks på hver side af isen og stil sandwich isene tilbage i fryseren i min. 1 time.
Pynt
Har man lyst, kan man smelte noget mørk chokolade og dyppe den ene side af isen deri og evt. pynte med drys eller lign.
PS: Du kan selvfølgelig gøre det samme med rabarberisen, se opskriften her: Is med rabarberkompot
Ingen kommentarer