Små florentinere

Små sprøde florentinere

Er du vild med nødder, så vil disse små sprøde og lækre florentinere være et hit. De er ret nemme at lave og kan eventuelt serveres som kagetapas sammen andre små kager.

Disse florentinere er dyppet i mørk chokolade på den ene side og lagt sammen med en lækker nutellacreme. De kan også sagtens lægges sammen med nougatcreme eller almindelig smørcreme med lidt appelsinsaft.

De er også lækre at spise bare som de er.

Jeg har bagt mine florentinere i en silikoneform til mini-muffins. Men man kan også sagtens sætte dem som små klatter på bagepapir på en bageplade og bare bage dem derpå. Der skal man bare være opmærksom på, at kagerne flyder noget ud og bliver fladere end hvis de bliver bagt i en form.

Til ca. 15 små sammenlagte florentinere skal du bruge følgende:

Florentinere

75 g. Mandler
75 g. Hasselnødder
100 g. Smør
100 g. Rørsukker
30 g. Piskefløde
20 g. Flydende honning

150 g. Mørk chokolade

Hak mandler og hasselnødder fint.

Smelt smør, rørsukker, piskefløde og honning i en gryde og varm det op indtil kogepunktet mens der røres i gryden så det ikke brænder på.

Tilsæt de hakkede mandler og rør det hele godt sammen til det er jævnt.

Fordel den varme nøddemasse i de små silikoneforme eller sæt en teskefuld på et stykke bagepapir på en bageplade.

Bag florentinerne ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 10-12 minutter. De skal gerne blive let gyldne, ellers bliver de ikke sprøde.

Lad nøddekagerne køle.

Nutellacreme

75 g. Nutella (el. Blød nougat)
75 g. Blødt smør
ca. 150 g. Flormelis

Kom alle ingredienser i en skål og pisk det luftigt. Jo længere der piskes, jo mere luftigt og lækker bliver cremen (ca. 5-7 min.) Dog skal den være så fast i konsistensen, at den kan sprøjtes og holde formen. Hvis cremen er for tynd, tilsættes ekstra flormelis.

Færdiggørelse af florentinere

Smelt chokoladen og dyp bunden af hver kage i chokoladen. Lad chokoladen størkne.

Derefter samles kagerne to og to med nutellacreme imellem og de er klar til servering.



Ingen kommentarer

Skriv en kommentar