Små florentinere

Små sprøde florentinere

Er du vild med nødder, så vil disse små sprøde og lækre florentinere være et hit. De er ret nemme at lave og kan eventuelt serveres som kagetapas sammen andre små kager.

Disse florentinere er dyppet i mørk chokolade på den ene side og lagt sammen med en lækker nutellacreme. De kan også sagtens lægges sammen med nougatcreme eller almindelig smørcreme med lidt appelsinsaft.

De er også lækre at spise bare som de er.

Jeg har bagt mine florentinere i en silikoneform til mini-muffins. Men man kan også sagtens sætte dem som små klatter på bagepapir på en bageplade og bare bage dem derpå. Der skal man bare være opmærksom på, at kagerne flyder noget ud og bliver fladere end hvis de bliver bagt i en form.

Til ca. 15 små sammenlagte florentinere skal du bruge følgende:

Florentinere

75 g. Mandler
75 g. Hasselnødder
100 g. Smør
100 g. Rørsukker
30 g. Piskefløde
20 g. Flydende honning

150 g. Mørk chokolade

Hak mandler og hasselnødder fint.

Smelt smør, rørsukker, piskefløde og honning i en gryde og varm det op indtil kogepunktet mens der røres i gryden så det ikke brænder på.

Tilsæt de hakkede mandler og rør det hele godt sammen til det er jævnt.

Fordel den varme nøddemasse i de små silikoneforme eller sæt en teskefuld på et stykke bagepapir på en bageplade.

Bag florentinerne ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 10-12 minutter. De skal gerne blive let gyldne, ellers bliver de ikke sprøde.

Lad nøddekagerne køle.

Nutellacreme

75 g. Nutella (el. Blød nougat)
75 g. Blødt smør
ca. 150 g. Flormelis

Kom alle ingredienser i en skål og pisk det luftigt. Jo længere der piskes, jo mere luftigt og lækker bliver cremen (ca. 5-7 min.) Dog skal den være så fast i konsistensen, at den kan sprøjtes og holde formen. Hvis cremen er for tynd, tilsættes ekstra flormelis.

Færdiggørelse af florentinere

Smelt chokoladen og dyp bunden af hver kage i chokoladen. Lad chokoladen størkne.

Derefter samles kagerne to og to med nutellacreme imellem og de er klar til servering.



9 Kommentarer

  • Louise 29. oktober 2020 at 8:21 am

    Hej hvilket mål har den silikoneform, du nævner her? Er det den, du også bruger til minimazariner? Altså silikomart cylinder ø40 højde 20mm? Mvh. Louise

    Reply
    • Fru Østergaard 29. oktober 2020 at 10:01 am

      Hej Louise

      Ja, det er lige præcis den form fra Silikomart.

      Hvis du ikke har sådan en form, kan du jo også bare sætte små “klatter” på et stykke bagepapir – dog flyder de nok lidt mere ud.

      God fornøjelse med bagningen.

      Annette

      Reply
  • Rikke Lund 18. maj 2021 at 7:35 pm

    Hej.
    Kan de laves i god tid og fryses? Og vente med chokolade og fyld

    Reply
    • Fru Østergaard 18. maj 2021 at 8:00 pm

      Hej Rikke
      Jeg ved faktisk ikke om de kan fryses, men tror det ikke. Dog kan selve bundene holde sig et stykke tid i en lufttæt beholder, så du kan sagtens lave dem i god tid og så bare putte fyld imellem dem når de skal serveres.

      Reply
  • Ingear solilia 19. maj 2021 at 7:56 am

    Vi havde for mange år siden en bager her i byen, der lavede de lækreste florentinere. Der var ingen chokolade på, de var lagt sammen med en kakao smørcreme med et lille tvist af kanel i. De var så lækre, så nu vil jeg prøve at lave dem i aften, med lidt kanel i nutella smørcremen 🙂

    Reply
    • Fru Østergaard 19. maj 2021 at 8:37 am

      Det lyder rigtig lækkert, der er mange muligheder med fyldet imellem. Rigtig god fornøjelse med bagningen.

      Reply
      • Ingear solilia 20. maj 2021 at 2:25 pm

        Tak 🙂

        Reply
  • Camilla Buch 30. september 2021 at 2:24 pm

    De ser virkelig flotte og lækre ud – jeg glæder mig til at prøve dem. Bager du så 30 små kager, eller halverer du?

    Reply
    • Fru Østergaard 30. september 2021 at 5:14 pm

      Hej Camilla
      De er også super lækre 🙂
      Jeg bager 30 små kager og sætter dem sammen bagefter.
      Mange hilsner
      Annette

      Reply

Skriv en kommentar