Er du vild med nødder, så vil disse små sprøde og lækre florentinere være et hit. De er ret nemme at lave og kan eventuelt serveres som kagetapas sammen andre små kager.
Disse florentinere er dyppet i mørk chokolade på den ene side og lagt sammen med en lækker nutellacreme. De kan også sagtens lægges sammen med nougatcreme eller almindelig smørcreme med lidt appelsinsaft.
De er også lækre at spise bare som de er.
Jeg har bagt mine florentinere i en silikoneform til mini-muffins. Men man kan også sagtens sætte dem som små klatter på bagepapir på en bageplade og bare bage dem derpå. Der skal man bare være opmærksom på, at kagerne flyder noget ud og bliver fladere end hvis de bliver bagt i en form.
Til ca. 15 små sammenlagte florentinere skal du bruge følgende:
Florentinere
75 g. Mandler
75 g. Hasselnødder
100 g. Smør
100 g. Rørsukker
30 g. Piskefløde
20 g. Flydende honning
150 g. Mørk chokolade
Hak mandler og hasselnødder fint.
Smelt smør, rørsukker, piskefløde og honning i en gryde og varm det op indtil kogepunktet mens der røres i gryden så det ikke brænder på.
Tilsæt de hakkede mandler og rør det hele godt sammen til det er jævnt.
Fordel den varme nøddemasse i de små silikoneforme eller sæt en teskefuld på et stykke bagepapir på en bageplade.
Bag florentinerne ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 10-12 minutter. De skal gerne blive let gyldne, ellers bliver de ikke sprøde.
Lad nøddekagerne køle.
Nutellacreme
75 g. Nutella (el. Blød nougat)
75 g. Blødt smør
ca. 150 g. Flormelis
Kom alle ingredienser i en skål og pisk det luftigt. Jo længere der piskes, jo mere luftigt og lækker bliver cremen (ca. 5-7 min.) Dog skal den være så fast i konsistensen, at den kan sprøjtes og holde formen. Hvis cremen er for tynd, tilsættes ekstra flormelis.
Færdiggørelse af florentinere
Smelt chokoladen og dyp bunden af hver kage i chokoladen. Lad chokoladen størkne.
Derefter samles kagerne to og to med nutellacreme imellem og de er klar til servering.
Hej hvilket mål har den silikoneform, du nævner her? Er det den, du også bruger til minimazariner? Altså silikomart cylinder ø40 højde 20mm? Mvh. Louise
Hej Louise
Ja, det er lige præcis den form fra Silikomart.
Hvis du ikke har sådan en form, kan du jo også bare sætte små “klatter” på et stykke bagepapir – dog flyder de nok lidt mere ud.
God fornøjelse med bagningen.
Annette
Hej.
Kan de laves i god tid og fryses? Og vente med chokolade og fyld
Hej Rikke
Jeg ved faktisk ikke om de kan fryses, men tror det ikke. Dog kan selve bundene holde sig et stykke tid i en lufttæt beholder, så du kan sagtens lave dem i god tid og så bare putte fyld imellem dem når de skal serveres.
Skal de stå i lufttætbeholder i køleskabet eller ved stuetemperatur?
Vi havde for mange år siden en bager her i byen, der lavede de lækreste florentinere. Der var ingen chokolade på, de var lagt sammen med en kakao smørcreme med et lille tvist af kanel i. De var så lækre, så nu vil jeg prøve at lave dem i aften, med lidt kanel i nutella smørcremen 🙂
Det lyder rigtig lækkert, der er mange muligheder med fyldet imellem. Rigtig god fornøjelse med bagningen.
Tak 🙂
De ser virkelig flotte og lækre ud – jeg glæder mig til at prøve dem. Bager du så 30 små kager, eller halverer du?
Hej Camilla
De er også super lækre 🙂
Jeg bager 30 små kager og sætter dem sammen bagefter.
Mange hilsner
Annette