Sommerlige medaljer

Personligt er jeg ikke specielt vild med flødeskumskager, men hvis jeg engang imellem skal sætte tænderne i sådan en kage, er Medaljer helt klart min favorit.

Jeg har længe haft lyst til at lave en ny variant af den traditionelle medalje, og måske er der nogen der har lavet denne før mig, men her er i hvert fald mit bud på en lidt mere sommerlig Medalje.

Jeg har pisket flødeskummet sammen med jordbærsirup, så den får en lækker jordbærsmag. Indeni er der vaniljecreme og jordbærkompot.

Medaljer – ca. 8-10 stk.

Kiksene
275 g. hvedemel
85 g. flormelis
125 g. stuetempereret smør
1 æg
½ stang vanilje

Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt af flormelisen.

Bland alle ingredienser sammen til en ensartet dej. Stil dejen på køl i ca. en ½ time.

Dejen udrulles til en tykkelse på ca. 2-3 mm og stikkes ud med en rund udstikker på ca. 6-7 cm.

Bages i ovnen i 8-10 minutter ved 200 grader, eller indtil de er let gyldne.

Jordbærkompot
ca. 250 g. jordbær
125 g. sukker
½ stang vanilje
1 lime

Skyl og skær jordbærrene i små stykker og kom dem i en gryde.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt af sukkeret.

Kog jordbærrene sammen med vanilje, sukker og saften fra en lime i ca. 7-8 minutter.

Sæt en si over en skål og hæld jordbærrene heri og lad jordbærsaften dryppe ned i skålen.

Lad både jordbær og saft køle af.

Vaniljecreme
35 g. sukker
½ stang vanilje
20 g. maizena
2½ dl. sødmælk
1 æggeblomme
1½ dl. piskefløde

Start med at halvere vaniljestangen og skrab kornene ud og mas dem med en kniv sammen med en smule af sukkeret. (gem den tomme vaniljestang til senere)

Bland derefter vaniljesukker, sukker og maizena i en skål og pisk det godt sammen med en 1/2 dl. mælk. Efterfølgende tilsættes æggeblommen, som røres godt sammen med massen.

De resterende 2 dl. mælk koges op i en gryde. Put den tomme vaniljestang i gryden sammen med mælken.
Når mælken koger, tilsættes sukker-/majsblandingen og der piskes indtil cremen tykner.

Den varme creme kommes straks op i en skål, hvorefter er lægges et stykke husholdningsfilm direkte ovenpå overfladen af vaniljecremen og godt op ad siderne på skålen, så der ikke kan dannes kondens.

Cremen sættes i køleskab i 3-4 timer eller gerne til næste dag.

Når vaniljecremen skal bruges, piskes den kolde creme let.

Når kagen skal samles
3 dl. piskefløde
Jordbærsirup (det du hældte fra de kogte jordbær tidligere)

Pisk fløden og hæld noget af den afkølede jordbærsirup  sammen med piskefløden. Pas på du ikke pisker fløden alt for stiv.

Lav en glasur og bland evt. rød frugtfarve i og put glasur på halvdelen af kiksene.

De kiks der ikke er glasur på, sprøjtes jordbærskummet ud i to cirkler ovenpå hinanden – sørg for at der er hul i midten.

I midten sprøjtes der halvt op med vaniljecreme og ovenpå lægges noget af jordbærkompotten.

Til sidst sættes låget med glasuren på og der sprøjtes evt. lidt jordbærskum på toppen og pyntes med jordbær eller hvad man nu synes er flot.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar