Napoleonshatte

Disse skønne klassiske napoleonshatte kan vække glæde hos alle i familien. Sammensætningen af sprød mørdej og lækker blød marcipan er bare en god kombination og så er de endda nemme af lave og man kan sagtens have børnene med i køkkenet.

Napoleonshatte, ca. 14 stk.

Mørdej
250 g. hvedemel
125 g. stuetemp. smør
75 g. flormelis
1 æg

Marcipanmasse
250 g. marcipan
125 g. sukker
1 æggehvide

Pynt
Smeltet mørk chokolade (ca. 200 g.)
evt. hakkede grønne pistacienødder

Mørdej
Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet dej og stil den på køl i ca. 1 time.

Udrul mørdejen i ca. 3 mm. tykkelse og brug en rund udstikker på ca. 8 cm. I diameter alt efter hvilken størrelse du ønsker dine kager i.

Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Marcipanmasse
Hæld sukker og æggehvide og lad det trække lidt, så sukkeret bliver opløst i hviden. Ælt derefter sukker-/hvidemassen sammen med marcipanen til massen er ensartet.

Rul evt. en lille pølse af marcipanmassen og skær den lige så mange stykker som du har udstukket mørdej til.

Tril marcipanmassen til små kugler, ca. 3 cm i diameter og placer dem midt på mørdejen.

Fold mørdejen op omkring marcipankuglen med tre fingre, så de hæfter tre steder og får den velkendte Napoleon hat facon.

Færdiggørelse
Hak evt. nogle grønne pistacienødder og drys ovenpå marcipanmassen. Tryk det lidt fast.

Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 8-10 min. eller indtil de er fine gyldne.

Lad kagerne afkøle og smelt chokolade over vandbad. Dyp eller pensel de afkølede kager med den smeltede chokolade.