Squashkage

Squashkage med chokolade og valnødder

Der er sæson for squash og den kan anvendes på mange forskellige måder, bl.a i salater, bagværk, farseret eller i gryderetter.
Jeg har valgt at lave den lækreste squashkage tilsat grofthakket chokolade og valnødder.

Man går aldrig galt i byen med denne kage, på grund af den våde groftrevne squash, er du altid sikker på at få en lækker svampet kage. Desuden giver de grofthakkede valnødder lidt crunch når du bider i kagen, chokoladen tilfører ekstra sødme og krydderierne tilfører en masse smag.

Squashkage:
3 Æg
100 g. Sukker
150 g. Brun farin
100 g. Smør
275 g. Mel
3 tsk. Kanel
1 tsk. Kardemomme
2 tsk. Vaniljesukker
½ tsk. Salt
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron
75 g. Hakkede valnødder
75 g. Hakket mørk chokolade
350 g. Revet Squash

Topping:
200 g. Flødeost Naturel
150 g. Flormelis
2 spsk. Vaniljesukker

Start med at tænde ovnen på 175 g. varmluft.

Smelt smørret i en gryde og lad det afkøle lidt.

Æg og sukker/brun farin piskes godt. Tilsæt det afkølede smør og pisk godt igen indtil du har en luftig æggemasse.

Bland mel, kanel, kardemomme, vaniljesukker, salt, bagepulver og natron i en skål og vend det derefter i æggemassen og rør godt rundt indtil du har en ensartet dej.

Hak valnødder og chokolade groft og bland det i dejen.

Skræl og riv squashen og hæld det i dejen og vend det rundt indtil det er godt fordelt.

Find en springform (jeg brugte en for med en diameter på ø26 cm). Smør siderne med fedtstof og læg bagepapir i bunden.

Fordel dejen i formen og bag den i 35-40 minutter.

Lad kagen køle helt af!

Topping
Bland flødeost, flormelis og vaniljesukker til en glat masse og fordel det ovenpå den afkølede kage. Pynt evt. med lidt hakkede valnødder.

Alternativt, kan man tilsætte en smule citronsaft til ostecremen.

Kagen kan sagtens opbevares på køl i et par dage!

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar