Motion er lig med kage…. eller også er kage lig med motion… eller noget i den retning! Hos mig hænger motion og kage vist ret godt sammen 🙂
Vi er i hvert fald en lille gruppe aktive motionister fra det lokale fitnesscenter, som har oprettet en kageklub, hvor vi næsten hver torsdag har kage med. Efter et par intense kalorieforbrændende træningstimer (med en MEGET HÅRD træner), kan vi med god samvittighed sætte tænderne i en lækker kage!
Jeg havde lovet at tage kage med i denne uge og da jeg på et tidligere tidspunkt, havde lovet at lægge en opskrift på bloggen af min version af ”Triple heart attack cheesecake”, tænkte jeg, at det måtte være den jeg skulle bage.
Det er lidt af en kaloriebombe og der skal trænes mange timer for at forbrænde bare ET stykke af denne helt fantastiske kage. Men det er det hele værd!
Kagen består af både en kiksebund, browniebund, bagt cheesecake og til sidst hindbærmousse og toppet med friske bær.
Opskriften er følgende:
Kiksebund
150 g. smør
200 g. digestive kiks
50 g. hasselnødder
2 spsk. mel
2 spsk. sukker
Start med at smelte smørret i en gryde.
Knus kiksene fint, man kan lægge dem i en frysepose og banke dem med en kagerulle eller også kan man blende dem med en stavblender.
Hak nødderne fint og bland dem sammen med de knuste kiks samt mel og sukker.
Rør det hele sammen med det smeltede smør.
Kom kiksemassen i bunden af den springform du vil bruge til kagen – pres det rigtig godt sammen.
Browniebund
200 g. smør
180 g. mørk chokolade
150 g. sukker
4 æg
2 spsk. mel
50 g. hakkede valnødder
Hak chokoladen og smelt det over vandbad sammen med smørret.
Tilsæt sukker og rør det godt ind i massen.
Tilsæt nu et æg ad gangen og rør det godt sammen med massen før det næste æg tilsættes.
Tilsæt mel og hakkede valnødder og vend rundt indtil massen er fin glat.
Hæld browniemassen ovenpå kiksebunden og bag det hele i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle.
Bagt cheesecake
400 g. flødeost naturel
150 g. flormelis
1 vaniljestang
2 æg
Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt flormelis. Kom flødeost, flormelis og vanilje i en skål og pisk det sammen til en tyk masse. Pisk efterfølgende ét æg i ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.
Pisk indtil blandingen bliver let og luftig, men ikke alt for længe, da ostemassen så kan skille.
Tag en form, som er lidt mindre i diameter end den du bagte kikse-/browniebunden i og for den med bagepapir i bunden og hæld ostemassen heri.
Bag den i varmluftovn ved 175 grader i ca. 25 – 30 minutter, eller indtil hele massen har løftet sig og er gylden på overfladen.
Tag den bagte cheesecake ud af ovnen og lad den afkøle – den falder lidt sammen, hvilket den skal gøre.
Læg nu den afkølede cheesecake ovenpå midten af den afkølede browniebund og sæt evt. kagefolie rundt i kanten.
Hindbærmousse
6 bl. husblas
300 gr. hindbær
2 spsk. rørsukker
1 stang vanilje
1 lime
1½ dl. yoghurt naturel
4 dl. piskefløde
Start med at lægge husblassen i en skål med koldt vand i ca. 15 min.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og mas dem sammen med en smule sukker.
Bring de frosne hindbær i kog sammen med sukker og vanilje og saften fra en lime.
Lad det simre i ca. 10 – 12 min.
Hæld hindbærrene i en si så hindbærkødet bliver siet fra og du kun har den varme saft i en skål.
Tilsæt husblas så den smelter i den varme hindbærsaft og lad det køle ned til stuetemperatur. Bland så yoghurten i, så det har en jævn konsistens.
Pisk fløden og vend den kølede yoghurt/bærsaft i – gerne over 3 omgange, for at undgå at det gryner.
Hæld moussen ud over cheesecake-/browniebunden og put evt. nogle friske hindbær ned i moussen, det giver et flot snit når kagen skæres.
Stil nu kagen på køl i min. 3-4 timer eller gerne til næste dag.
Tag kagen ud af køleskabet og befri den fra formen og tag kagefolien af – nu er kagen klar til at pynte og servere.