Vanilje-/Chilimarineret mango med parmaskinke

Denne skønne lille ret med vanilje-/chilimarineret mango og parmaskinke er helt perfekt enten som forret, som en let frokost eller som tapas – og så er den endda rigtig nem at lave!

Jeg serverede den selv som forret til min 40 års fødselsdag for nogle år siden og havde efterfølgende glemt alt om den. Lige indtil min veninde forleden spurgte mig om opskriften, da hun bestemt ikke havde glemt den skønne ret.

Jeg har nu ledt i gemmerne og har fundet opskriften frem igen og deler den nu med Jer.

Til 4 personer skal du bruge:

1 vaniljestang
3 spsk. olivenolie
1 – 2 rød chili
2 modne mango
12 skiver parma- eller serranoskinke
Rucolasalat

Start med at flække vaniljestangen og skrab alle kornene ud med en kniv og kom dem i en skål sammen med olien.

Skær chilien i bitte små tern og kom dem i olie-/vaniljeblandingen og lad det trække et par timer.

Skræl nu begge mango og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm. Bland forsigtigt mangoen sammen med olieblandingen så alle stykker bliver dækket.

Når retten skal serveres lægges der først et lag af rucolasalat. Fordel parmaskinken ovenpå salaten og afslut med at pynte med mango og evt. lidt finthakket chili.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar