December er lig med julehygge og dertil hører også julebag. Disse lækre peberkager er klart nogle af de småkager jeg bager hvert år.
Udover at de smager godt, så er det også hyggeligt at udstikke dejen i forskellige figurer, som efter afbagningen pyntes med glasur. Man kan også lave et lille hul i dem før de bages, så kan man hænge dem på juletræet når de er bagt og pyntet.
Opskrift på Peberkager
Ud af denne opskrift får du ca. 50 stk. Peberkager.
1 dl. Lys Sirup
125 g. Brunt sukker
100 g. Smør
3/4 dl. Piskefløde
½ tsk. Ingefær
1 tsk. Kanel
1 tsk. Nellike
1 tsk. Kardemomme
1½ tsk. Natron
345 g. Mel
Glasur:
25 g. Past. æggehvide
ca. 75 g. Flormelis
Smelt sirup, brunt sukker og smør i en gryde.
Tilsæt piskefløden og bland det godt sammen.
I en skål blandes ingefær, kanel, nellike, kardemomme, natron og mel.
Den smeltede sukker/smørmasse blandes sammen med melet.
Ælt dejen sammen – den kan godt være lidt tynd, men det ændrer sig når den har været på køl.
Læg et stykke bagepapir i bunden af en skål og hæld dejen i. Bagepapiret er der bare for at dejen ikke hænger fast i skålen når du skal have det ud igen.
Stil peberkagedejen på køl 1-2 timer, eller gerne til næste dag.
Del dejen i ca. 3 lige store portioner.
Kom lidt mel på bordet og rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse og udstik små kager, som lægges forsigtigt på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at der er lidt afstand imellem kagerne, da de bliver lidt større under bagningen.
Bag Peberkagerne i 5-7 minutter ved 200 grader (Alm. ovn).
Når kagerne er afkølet blandes en glasur af past. æggehvide med flormelis – glasuren skal ikke være for tynd.
Hæld glasuren i et kræmmerhus med et lille hul og pynt kagerne efter fri fantasi.
Ingen kommentarer